Montseny
A Breda, la Garriga i Sant Esteve de Palautordera

Comença el cicle de xerrades i exposició 'El canvi climàtic al Montseny: vulnerabilitat i adaptació'

$urlFileEntry

Detall de l'exposició. Autor: XPN

16/09/2019

Durant el mes de setembre, podeu assistir a diverses xerrades i una exposició centrades en el canvi climàtic al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny. Als municipis de Breda, la Garriga i Sant Esteve de Palautordera, diversos especialistes abordaran qüestions com l'optimització de l'aigua, la rehabilitació d’habitatges per esdevenir més confortables i els arbres per assolir ciutats més habitables. A més, també podreu visitar una mostra que presenta les maneres com el canvi climàtic afecta el Montseny i quines mesures es podem emprendre per augmentar la resiliència d'aquest territori.

Us oferim més informació d'aquest cicle de xerrades així com de l'exposició itinerant:

Cicle de xerrades

Dimecres 18 de setembre a les 20 h

"Onades de calor: com fer els nostres habitatges més confortables"

Gabriel Barbeta, docent i doctor arquitecte de la Universitat de Girona, redactor de l'estudi Materials constructius km 0 Reserva Biosfera del Montseny

Centre Cultural Els Forns. Breda

 

Dijous 19 setembre a les 19.30 h

"Canvi climàtic: optimització en l'ús de l'aigua en habitatges"

Gabriel Barbeta, docent i doctor arquitecte de la Universitat de Girona, redactor de l'estudi Materials constructius km 0 Reserva Biosfera del Montseny

Biblioteca Núria Albó. La Garriga

 

Divendres 27 de setembre a les 19.30 h

"Els arbres i el canvi climàtic. Ciutats i llars més agradables i habitables"

Josep Selga. Biòleg consultor en arboricultura

Teatre Pare Casals. Sant Esteve de Palautordera

 

Exposició sobre el canvi climàtic al Montseny

A les xerrades s'hi suma l'exposició itinerant "El canvi climàtic al Montseny: vulnerabilitat i adaptació". Del 30 d’agost al 22 de setembre, podeu visitar-la al Centre Cultural Els Forns de Breda; i entre el 24 i el 27 de setembre, al Teatre Pare Casals de Sant Esteve de Palautordera.

 

La mostra s'estructura en els sis blocs temàtics següents: Clima; Recursos hidrològics; Patrimoni natural i biodiversitat; Gestió forestal i risc d'incendi; Salut i  urbanisme, i Turisme i ús públic. Per a cadascun d'aquests apartats es descriu la situació actual, s'identifiquen les vulnerabilitats i se suggereixen mesures per adaptar-nos a l'impacte que el canvi climàtic causarà al Montseny.

 

Per a més informació, podeu descarregar-vos el cartell [PDF] i consultar la pàgina web del projecte ECTAdapt.

 

Aquest cicle de xerrades i exposició sobre el canvi climàtic al Montseny està organitzat pel Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, la Diputació de Barcelona, la Diputació de Girona, el CILMA (Consell d'Iniciatives Locals per al Medi Ambient de les Comarques de Girona) i el Consell Departamental dels Pirineus Orientals amb la col·laboració de l'Ajuntament de Breda, l'Ajuntament de la Garriga i l'Ajuntament de Sant Esteve de Palautordera.

 

Projecte cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a través de programa Interreg Poctefa ECTAdapt.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Educació ambiental, Paisatge, Biodiversitat, Meteorologia, flora, fauna, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, Exposicions,