caes

Montseny Es van acreditar tres noves empreses i tres més van renovar l’acreditació

El Parc Natural del Montseny celebra el 30è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible

09/07/2024

El Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny va celebrar el dijous 4 de juliol el 30è Fòrum Permanent de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) al Centre Cultural Els Forns de Breda. L’assoliment d’aquesta xifra mostra la llarga trajectòria de l’aposta pel turisme sostenible al Parc Natural. A la sessió hi van participar 33 persones, que feien de representants de 19 entitats públiques i 16 del sector privat. Es van acreditar tres noves empreses i tres més van renovar l’acreditació.

Durant el Fòrum es va aprofitar per presentar la ruta senderista circular Sis sentits, Camí del Montseny, una proposta realitzada per l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny finançada pel fons Next Generation. Es va informar també sobre l’aprovació del reglament de la marca Reserva de la Biosfera del Montseny. Amb aquesta aprovació, ara caldrà treballar en la redacció dels requisits i les condicions que ha de complir cada producte i es va recordar que les empreses CETS, pel fet d’estar acreditades ja poden optar al reconeixement de la marca.

Es va seguir amb informacions diverses, relacionades amb l’assistència i participació al Seminari Permanent de la CETS (espai de trobada dels diversos espais naturals protegits acreditats amb la CETS a nivell de l’estat espanyol), així com la informació sobre la convocatòria de subvencions a particulars que fa la Diputació de Barcelona.

El Fòrum va concloure amb l’acte d’acreditació d’empreses CETS Montseny. Les empreses que s’han adherit per primer cop a la CETS Montseny són El Porxo de Can Baixeres (allotjament), el Museu Etnològic del Montseny (museu i punt d’informació) i l’Escola de Natura la Traüna (equipament d’educació ambiental), gestionada per Fundesplai. Van renovar l’acreditació d’Europarc els allotjaments alberg Casanova de Sant Miquel i l’Hotel Som l’Om i l’empresa d’educació ambiental Viladrau Educació. En aquest cas, es tractava de la segona renovació, fet que demostra l’aposta des de fa temps d’aquestes tres empreses per al turisme sostenible dels seus establiments.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Montseny, Turisme sostenible, ODS,