caes

Montseny En el marc del programa de Passejades guiades

El Parc Natural del Montseny ofereix prop de 50 activitats tots els diumenges de l'any per descobrir el patrimoni natural

06/02/2024

Tots els diumenges, de febrer a desembre, el Parc Natural del Montseny ofereix activitats per conèixer el patrimoni natural. Es tracta d’unes 50 activitats, vuit de les quals noves, programades en el marc del programa de Passejades guiades. Tots els itineraris són conduïts per persones coneixedores del territori i estan destinats al públic en general. Cal fer la reserva i la inscripció prèviament als diferents organitzadors de cada sortida. A més, en algunes s’hi pot arribar en transport públic, el Bus Parc.

Aquestes passejades guiades permeten descobrir el ric patrimoni natural i cultural d’aquest espai singular, declarat Reserva de la Biosfera per la Unesco el 1978. Hi ha passejades per descobrir indrets, com la vall de l’Avencó, el castell de Montclús, la ruta dels arbres o l’itinerari Rusiñol. D’altres tenen com a fil conductor la natura, amb elements com les plantes remeieres i els remeis casolans, trobar indicis i rastres o descobrir l'apassionant món dels bolets.

Totes aquestes passejades les realitzen empreses acreditades amb la Carta Europea de Turisme Sostenible del Parc Natural del Montseny (Aprèn Serveis Ambientals; ADEMC itineraris pedagògics; Viladraueducacio.com; EduCaViladrau, Casanova de Sant Miquel, La Gabella). Totes tenen una durada d'unes 3-4 hores i estan pensades per a tots els públics. 

El preu per sortida és de 4 euros per als adults, 3 euros per a menors d’entre 6 i 16 anys, famílies nombroses, monoparentals i majors de 65 anys, i gratuït per als menors de 6 anys. La passejada del mes de maig és gratuïta amb motiu de la celebració del Dia Europeu dels Parcs. 

El programa Passejades guiades al Montseny, que es fa des del 2009, s'ha consolidat amb una oferta atractiva i amb molta acceptació per part de tots els participants, que pretén donar a conèixer i afavorir la visita al Parc Natural i Reserva de la Biosfera de forma guiada. 

A banda d’aquestes activitats, l’Associació d’Empresaris Turístics del Montseny també ofereix els Tastets de cultura i natura, set activitats que tenen el mateix objectiu que les Passejades guiades.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Divulgació, Montseny, Turisme sostenible, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,