Montseny
L'autor és l'arquitecte Oscar Farrerons

Farell Editors publica 'El Montseny. Rutes en cotxe i a peu'

$urlFileEntry

Creu de l'Agustí, Tagamanent. Autor: Oscar Farrerons

29/05/2020
Farell Editors ha publicat una nova guia, de 112 pàgines a color, titulada 'El Montseny. Rutes en cotxe i a peu'. Està escrita per Oscar Farrerons, arquitecte, doctor en enginyeria multimèdia i un dels promotors del projecte Fonts del Montseny així com director de Monografies del Montseny.

El llibre, dins la col·lecció ' Llibres de Muntanya', conté disset itineraris per conèixer la història i el paisatge d’aquestes terres del Montseny que configuren l’actual Parc Natural i Reserva de la Biosfera i el seu entorn. Un passat comú uneix trenta municipis que arrenca amb la romanització i es consolida amb l’expansió dels comtats als segles IX i X, explica Farrerons.
 
La guia convida a gaudir de tota aquesta riquesa: de les restes arqueològiques que testimonien la presència humana des de fa milers d’anys; de la naturalesa prodigiosa que ens mostra esvorancs, baumes, boscos i prats de gran bellesa, arbres històrics i fonts prodigioses; de castells i torres de guaita, molins, monuments consagrats i petits espais desconeguts; de vastes panoràmiques i grandiloqüents afraus; de valls humides i sots feréstecs; de llegendes de llops i cavallers; d’ermites romàniques harmonitzades amb el paisatge i de grans monestirs cistercencs...
 
Hi apareixen indrets com els Safaretjos del Reguissol, al parc de l'Arborètum (Santa Maria de Palautordera), el Regàs (Arbúcies), Sant Marçal, la torre telegràfica de Puiggraciós (Montmany-Figaró), l'Agustí (Tagamanent), l'ermita de Sant Bernat, el Molí de la Llavina (Centelles), el Roure Gros de Sant Pere de Vilamajor i l'arborètum de Masjoan (Espinelves).

compartir

Font de la informació: Oscar Farrerons

Categoria: Montseny, Llibres, revistes i CD, Guia de descoberta,