Montseny
Fins el 21 de juliol

L'Espai Montseny acull l'exposició '40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny'

$urlFileEntry

Un detall de l'exposició. Autor: Espai Montseny

04/06/2020

L'Espai Montseny de Viladrau acull des del 28 de maig i fins al 21 de juliol l'exposició itinerant '40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny (1978-2018)', una mostra comissariada per la Societat Catalana d'Educació Ambiental (SCEA) i realitzada conjuntament per les diputacions de Barcelona i Girona i el Parc Zoològic de Barcelona.

L’Espai Montseny és el primer lloc on aquesta exposició itinera després de la inauguració al recinte de l'Escola Industrial de la Diputació de Barcelona el febrer passat. L'equipament de Viladrau ha obert amb totes les mesures de prevenció per evitar la propagació del coronavirus, recuperant l'activitat normal però limitant l’aforament i extremant les mesures per garantir la seguretat de tots els visitants.

L'exposició presenta cinc mòduls organitzats temàticament al voltant de tres elements com son el Montseny com a escola de natura, amb l’equipament de Can Lleonart on es van iniciar els primers cursos i programes d’educació ambiental a Catalunya vinculats amb l’excursionisme i les bones pràctiques.

Al Montseny com a espai viu hi destaca el patrimoni natural amb diversitat faunística, flora, paisatgística, geològica i la recerca científica, i també com espai habitat i activitats tradicionals vinculades amb la sostenibilitat.

El tercer element és el Montseny com a patrimoni mil·lenari, on s’hi destaca el patrimoni arquitectònic i cultural i també com espai d’inspiració d'artistes.

"40 anys d'educació ambiental i conservació al Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny" es completa amb elements relacionats amb els continguts i un vídeo amb sis veus del territori que expliquen la seva activitat al Montseny des d'àmbits diferents: educació ambiental, interpretació, ramaderia, sector forestal, recerca científica i arts escèniques (circ).

Itineràncies

Després de l'Espai Montseny, l'exposició es podrà visitar al Centre d'Informació de la Rectoria del Brull (del 24 de juliol al 30 d'agost), a La Polivalent, de Seva (de l'1 al 24 de setembre), i al Punt d'Informació de Gualba a Can Figueres (octubre).

compartir

Font de la informació: Espai Montseny

Categoria: Montseny, Reserva de la Biosfera, Exposicions,