Garraf La iniciativa s’emmarca en l'activitat “Joves cuiners del Parc”

Alumnes de l’Institut Hoteler de l’Alguer visiten el Parc del Garraf de la mà del programa el Parc a taula

22/11/2023

Parc a taula promou “Joves cuiners del parc”, activitat del Parc a taula que promou l’intercanvi entre escoles de cuina vinculades a espais naturals. En aquest cas, l’intercanvi va ser, del 16 al 23 de novembre, entre alumnes de l’especialitat de cuina i sala entre l’Escola d'Hoteleria algueresa Emilio Lussu, pertanyent a l’Istituto Istruzione Superiore Piazza Sulis Alghero (IIS-IPSAR), i l’Institut Joan Ramon Benaprès, de Sitges.

L’objectiu és intercanviar experiències entre dues escoles de cuina que estan situades en destinacions turístiques molt reconegudes, i a l’entorn d’un espai d’interès natural: el Parco Naturale Regionale di Porto Conte en el cas de l’Alguer, i el Parc del Garraf en el cas de Sitges, dos parcs mediterranis formalment agermanats des de l’any 2014.

El resultat esperat és que els alumnes valorin la singularitat dels espais naturals on se situen les seves respectives escoles, dels productors i elaboradors agroalimentaris que treballen en aquests espais, dels seus productes, i que tota aquesta singularitat i valors vinculats al territori els alumnes, que són futurs cuiners, els incorporin a la seva manera de cuinar.  

Així, del 16 al 23 de novembre, un grup de 8 alumnes algueresos, 4 de cuina i 4 de sala, de l’Escola d'Hoteleria algueresa Emilio Lussu, han fet estada a l’Escola d’Hoteleria de Sitges, de l’Institut Joan Ramon Benaprès, i el 18 de novembre han visitat el Parc del Garraf, acompanyats per gestors del programa Parc a taula i de la Xarxa de Parcs Naturals, per visitar alguns productors locals i conèixer els reptes i propostes de gestió d’aquest territori. 

L’Obra Cultural de l’Alguer, per la seva banda, ha col·laborat en la iniciativa impartint un curs de català als alumnes algueresos, enfocat a la pràctica professional de la restauració.

Està previst que l’intercanvi continuï a finals de maig, quan un grup d’alumnes del Cicle Formatiu de Grau Mitjà en Cuina i gastronomia i Serveis en Restauració de l’Institut Joan Ramon Benaprès viatgin a l’Alguer per, durant quatre setmanes, integrar-se amb l’Escola d'Hoteleria Emilio Lussu, i conèixer productors i treballar en restaurants vinculats al Parco Naturale di Porto Conte, adherits a la Carta Europea del Turisme Sostenible (CETS) d’aquell espai natural. 

Joves Cuiners del Parc es va iniciar en el curs escolar 2022-2023, per la qual cosa aquesta és la segona edició, i la voluntat de totes les parts implicades és que aquest intercanvi es consolidi i perduri en els futurs cursos. 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Garraf, Parc a taula, Educació ambiental, Viu el parc, ODS,

Cercador de notícies




Tu privacidad es nuestra prioridad

Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso:

  • Propias y de terceros con fines estadísticos, con las que no se recoge información de los usuarios ni se registran las direcciones IP de acceso.
  • Propias y de terceros para garantizar el funcionamiento básico, como la sesión de usuario, y aspectos de personalización, como el idioma de nuestras páginas.
    Guardamos la aceptación de cookies durante 30 días para mejorar la experiencia de navegación. Recuerda que puedes eliminar las cookies de tu navegador.
  • De terceros para mostrarte información de nuestras redes sociales, como Facebook, X, YouTube, etc. Al acceder a estos sitios web podrás decidir si aceptas o no sus políticas de privacidad y de cookies.

Más información

Suscríbete a nuestros boletines

 

Recibe nuestros boletines de Parques.
Suscríbete a la agenda y al Informativo
haciendo clic en los botones de abajo.

butlletí gaudim

Suscríbete a la agenda Suscríbete al InformatIVO

Sugerencias, opinión y redes sociales

 

Envíanos tus sugerencias, opina

y visita nuestras redes sociales

Sugerencias Opina Redes sociales