Un vessament tòxic al riu obliga a tancar el Parc Fluvial del Besòs durant un cap de setmana
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Biodiversitat, Hidrologia, fauna, Gestió del medi, Parc Fluvial Besòs, ODS,
El Parc Fluvial es va reobrir dilluns 22. Autor: XPN
Un abocament químic al riu Besòs arran de les tasques d’extinció d’un incendi en una nau de Polinyà, el divendres 19 de juliol, va provocar la mort d’un miler de peixos i com a mesura de precaució els ajuntaments de Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Sant Adrià de Besòs van decidir, juntament amb la Diputació de Barcelona, tancar l’accés al Parc Fluvial del Besòs el dissabte a la tarda, 20 de juliol, i el diumenge, 21 de juliol.
El Parc Fluvial del Besòs va reobrir el dilluns a les 8 h, en l’horari habitual d’estiu (fins a les 21 h) un cop desactivada l’alerta pel vessament. L’Agència Catalana de l’Aigua va anunciar dilluns que ha obert un expedient informatiu a l’empresa química afectada per l’incendi, Barnastock, de residus industrials, i la Fiscalia mediambiental també investiga el vessament.
Part de l’aigua que es va fer servir per extingir l’incendi va arrossegar amoni i altres productes químics que van anar a parar a la xarxa de clavegueram i a la depuradora de la Llagosta, que va retenir 9.000 metres cúbics però no va poder filtrar tots els residus químics, i per això una part va anar a parar al Besòs, i en va contaminar l’aigua.
L'alteració de la qualitat de l'aigua va provocar la mort de diversos centenars de peixos entre divendres i dissabte. Tant des del Consorci Besòs Tordera com de diferents Associacions de Defensa Forestal (ADF) de la zona es va dur entre dissabte i diumenge la retirada dels peixos morts. Es tracta de peixos de les set espècies que viuen al tram final del riu, com ara l’anguila (en perill crític d’extinció) i les carpes.
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Biodiversitat, Hidrologia, fauna, Gestió del medi, Parc Fluvial Besòs, ODS,
Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso: