caes

Sant Llorenç-Obac Castellbell i el Vilar i Viladecavalls han aprovat recentment la petició al Ple municipal

El Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac treballa amb diversos municipis l'ampliació dels límits del Parc Natural

24/02/2022

Els ajuntaments de Castellbell i el Vilar, Viladecavalls, Terrassa, Vacarisses, Rellinars, Sant Vicenç de Castellet i Matadepera han demanat formar part o ampliar el seu perímetre de protecció al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac. Tècnics del Parc treballen conjuntament amb els dels municipis per definir una proposta que, un cop tancada, es presentarà a la Generalitat de Catalunya, que és qui té la potestat d’ampliar els límits del Parc Natural.

Els ajuntaments de Castellbell i el Vilar, Sant Vicenç de Castellet (el Bages) i Viladecavalls i Rellinars (Vallès Occidental) han demanat recentment formalment, a través d'acords de ple, entrar a formar part del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac, bàsicament les parts del terme ja incloses a la Xarxa Natura 2000.

D’altra banda, els municipis de la banda sud del Parc (Terrassa, Vacarisses i Matadepera) també s'hi han interessat i la majoria, també per acords unànimes del ple, ja ho han demanant. Així mateix, els municipis de la part nord del Parc, com ara el Pont de Vilomara, també volen formar part de l'estudi d'ampliació.

Durant el 2021 diversos municipis van fer acords de ple per a instar a la Diputació de Barcelona a iniciar els treballs d’ampliació del parc a determinades zones, actualment incloses a la Xarxa Natura 2000 i/o PEIN. 

Tot plegat pot bastir una proposta coherent i homogènia territorialment que permeti protegir una àmplia zona sota una única figura de protecció, la de parc natural. L’any passat es van fer diverses reunions de caire polític entre representants de la Diputació de Barcelona i cadascun dels municipis i ara, durant aquest primer trimestre de l’any, s’inicien reunions entre l’equip tècnic del Parc Natural i els diversos ajuntaments per a consensuar una proposta de límits. 

Més endavant serà el torn per redactar els diversos estudis que recolzin la proposta i instar a la Generalitat de Catalunya, administració competent en la matèria, a formular i aprovar les propostes de declaració i/o ampliació de Parc Natural. 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Paisatge, Planificació i avaluació, Gestió del medi, Sant Llorenç-Obac, Biodiversitat, ODS,