caes

Olèrdola Núria Molist, del MAC Olèrdola, els va oferir una xerrada

Membres del Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals arrangen els entorns del Conjunt monumental d'Olèrdola

02/03/2023

El Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals va començar les actuacions de voluntariat als parcs d’enguany al Conjunt monumental d’Olèrdola, al Parc d’Olèrdola. Durant el matí del 25 de febrer van retirar vegetació, treballar en una barraca de pedra seca per restaurar un petit mur i netejar de brossa l’indret. Núria Molist, del Museu d’Arqueologia de Catalunya a Olèrdola, va oferir-los una xerrada sobre la història i ocupació humana del jaciment.

Un cop als entorns del Conjunt monumental d’Olèrdola, als voluntaris i voluntàries els va rebre Núria Molist, responsable del Museu d'Arqueologia de Catalunya a Olèrdola - MAC Olèrdola, que va oferir-los una xerrada per explicar-los com, amb els pas dels anys, les restes del jaciment d'Olèrdola han permès reconstruir la història d'aquest indret i la d'una part de Catalunya.

A continuació, els voluntaris es van repartir en tres grups i van començar les tasques diverses. El primer grup va netejar de brossa els voltants del Conjunt monumental; el segon va treballar en una barraca de pedra seca per restaurar un petit mur que havia caigut, i el tercer va netejar de vegetació una zona d'excavacions que havia quedat coberta per plantes i arbustos.

Al final de la jornada i gràcies a la bona feina feta per tothom, l’indret lluïa més net i sense vegetació i s’hi podrà continuar treballant amb l’objectiu de descobrir nous secrets dels habitants que hi havia fa centenars d'anys.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Olèrdola, Cercle de voluntaris, Educació ambiental, ODS, Educació ambiental,