caes

Marina Es poden consultar tots els informes mensuals i els llistats de dades diàries

Primer aniversari de l'estació meteorològica de Tiana-la Conreria

24/07/2017

Fruit del conveni de col·laboració entre l'Associació Ecometta i el Parc de la Serralada de Marina, l’1 d’agost del 2016 a les 00:00 h es posava en marxa oficialment l’estació meteorològica de la Conreria-Tiana, al Parc.

Es compleix, per tant, el primer any de recollida de dades meteorològiques de l’estació, una informació que es pot consultar des de la pàgina d’inici de la web del Parc i molt valuosa per a aquest a l’hora de realitzar projectes de seguiment, millora i restauració en l'àmbit de l’espai natural protegit.

Per commemorar aquest primer aniversari, Ecometta ha publicat al seu lloc web tots els informes mensuals i el llistat de dades diàries que gestiona Meteoclimatic realitzats fins al moment, que podeu consultar en aquest enllaç.

Les dades recollides per l’estació meteorològica instal·lada a l’Oficina del Parc. La Conreria (Tiana) s’actualitzen cada 15 minuts i si es prem al damunt de la imatge de la pàgina web del Parc s’accedeix a la informació referent a: temperatura, humitat, punt de rosada, vent, pressió atmosfèrica, pluja d’avui, intensitat de pluja, darrera pluja, pluja del mes, pluja de l’any, Wind Chill - temperatura de  sensació, THW Index, índex de calor, UV, radiació solar, i màximes i mínimes del dia.

Completant la informació que ofereix l’estació meteorològica, Ecometta també va instal·lar amb finalitats meteorològiques, científiques i mediambientals una càmera web a l’Oficina del Parc que permet que tots els visitants de la pàgina web puguin observar i gaudir en temps real del cel i paisatge d’un sector del Parc de la Serralada de Marina.

L’Associació Ecometta és una organització sense ànim de lucre que promou activitats relacionades amb el medi ambient mitjançant la col·laboració amb altres entitats científiques, privades o administracions que dissenya i edita material d'estudi en relació a temes meteorològics i organitza seminaris i altres activitats que tenen a veure amb objectius educatius.

compartir

Font de la informació: Ecometta i XPN

Categoria: Marina, Webs, Divulgació, Biodiversitat, Meteorologia, Recerca i seguiment, general,