caes

Xarxa de Parcs Naturals Reivindiquen les particularitats culinàries, culturals i ambientals de sis parcs de la Xarxa de Parcs Naturals

Consulteu el catàleg de les Experiències Parc a taula

28/10/2019

El programa Parc a taula ofereix 23 experiències gastronòmiques per tal de conèixer els productors que viuen i produeixen dins la Xarxa de Parcs Naturals.

 

Parc a taula és el programa de la Diputació de Barcelona que distingeix els allotjaments, restaurants, cellers, establiments, elaboradors i productors que, a través de la seva activitat, posen en valor la Xarxa de Parcs Naturals de la demarcació de Barcelona.

Entre els seus objectius hi ha promoure col·laboracions i sinergies entre les empreses adherides al Parc a taula i distingir aquelles empreses del programa que organitzen o participen en activitats turístiques compatibles amb els valors i objectius del programa.

Com a resultat, per primera vegada, s’ha fet un recull de 23 Experiències Parc a taula que ens endinsen a viure la gastronomia, a conèixer els productors que viuen i produeixen dins la Xarxa de Parcs Naturals i a visitar els seus establiments.

Les Experiències Parc a taula reivindiquen les particularitats culinàries, culturals i ambientals de sis territoris: Parc del Garraf, Parc Olèrdola, Parc del Foix, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, Parc de la Serralada de Marina i Parc de la Serralada Litoral.

Als parcs del Garraf, d'Olèrdola i del Foix les Experiències Parc a taula són:

A la descoberta de les vinyes i el Garraf; Art i cel: pintura amb vi, astronomia i degustació de productes de proximitat; Can Sadurní. Begues. La cova prehistòrica i el Mas de l’Espluga; Per fer gana: El Ferret, l’itinerari del carst; Recorregut en segway, visita guiada i tast a Torre del Veguer, i dinar al Restaurant Pic Nic de Sitges; Visita guiada i tast a Torre del Veguer i dinar al Restaurant Pic Nic de Sitges; Història, vi i gastronomia al Parc del Foix: Vins Mallofré i Restaurant Arrel; L’Essència del Penedès a través dels seus productes autòctons: el vi i el gall del Penedès.

Al Parc de la Serralada de Marina:

Entre ramats i vins. Coneix un tast de la Badalona rural.

Al Parc de la Serralada Litoral:

Esmorzar de forquilla entre vinyes de Bouquet d’Alella; Diumenges de vins. Gaudiu del tast de vi més desitjat i del tast de most més divertit per als infants; DO Alella, relax i enoturisme exclusius; Visita a la bodega i tast de 4 vins Bouquet d’Alella maridats amb 4 formatges de Can Pujol.

Al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac:

Aprenem a multiplicar plantes i coneixem un viver de planta autòctona; Camins de la pedra seca amb taller de construcció i tast; Ens endinsem en el món de les plantes; Les tines amb tast de vins de la DO Pla de Bages (el Pont de Vilomara i Mura); Pels camins de maquis i bandolers i tast de formatges; Talamanca, un poble ple d’història per descobrir a cavall; Tastet de natura i història al Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac; Un viatge a la història rural d’un territori; El Marquet, la Muntada i Can Brossa. Experiència cultural, enològica i gastronòmica; Entre ous i vinyes. Els productors de la vall d’Horta.

Una de les particularitats de les Experiències Parc a taula és que hi participen en col·laboració, com a mínim, dues empreses o entitats adherides al Parc a taula, podent-s’hi sumar també altres empreses no adherides al programa. I en aquesta edició, un total de 45 empreses ens ofereixen en col·laboració les seves Experiències Parc a taula:

Es tracta de 23 experiències que ens ofereixen en col·laboració les 46 empreses i entitats següents:

Artelac, Associació Edulis, Bagesterradevins, Cabrer Francesc Teixidó, Càmping La Tatgera, Celler Alta Alella, Celler Bouquet d’Alella, Celler Lluís Cuscó Berga, Celler Torre del Veguer, Cervesa l’Encantada, CIPAG. Col·lectiu per a la Investigació de la Prehistòria i l’Arqueologia de Garraf-Ordal, Clos dels Guarans, DO Alella, DO Pla de Bages, El Celler de Can Sadurní, El Racó de Can Brossa, Embotits de Cal Blau, Estudi d’Art Tinta i Vi, Fora d’Òrbita - Planetari Mòbil, Formatgeria Can Padró, Formatges Can Pujol, Gaia Guies Serveis d’Educació Ambiental, Gall del Penedès, Granja La Roca, Hípica Talamanca, Hostal de Mura, Hotel Mas Salagros EcoResort 5* Ecològic, L’obrador Masia de la Fassina de Jafre, La Muntada, Masia Can Bogunyà, Masia Coll de Canyet, Molí del Mig, Ofcina de Turisme d’Alella, Pa de Cal Domènec, Puig de la Balma, Restaurant Arrels, Restaurant Ca l’Arqué, Restaurant Cal Carter, Restaurant de Can Sadurní, Restaurant El nouAntigó, Restaurant Mas Umbert, Restaurant Pic Nic de Sitges, Rossinyol Nou, Viemocions, Vins Mallofré i Viver Tres Turons.

Per gaudir d’una de les Experiències Parc a taula cal reservar directament amb l’organitzador de cadascuna de les activitats, amb un mínim de dos dies d’antelació. Les dades de contacte dels organitzadors s’indiquen en el catàleg.

S’espera que el catàleg d’Experiències del Parc a taula es renovi semestralment per incorporar noves activitats i territoris. Per a més informació, contacteu amb parcataula@diba.cat.

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Parc a Taula, Diputació de Barcelona, Parc a taula, ODS, Parc a taula, Xarxa de Parcs Naturals, general,