caes

Xarxa de Parcs Naturals Amb la participació de productors de quatre espais de la Xarxa de Parcs Naturals

Parc a taula, present a la Fira Àpat Barcelona amb sis expositors i diverses activitats

02/10/2025

El programa Parc a taula de la Diputació de Barcelona ha participat a la Fira ÀPAT Barcelona, celebrada els dies 27, 28 i 29 d'octubre a la Farga de l'Hospitalet de Llobregat. Es tracta d'una fira professional dels aliments produïts a Catalunya en què els productors i elaboradors de productes catalans presenten els seus productes a botigues, restaurants, hotels, vinoteques, distribuïdors i consumidors finals. En aquesta ocasió, hi han participat productors de quatre dels espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals. 

A l'espai d'exposició i venda, sota el paraigües del programa Parc a taula, hi han participat sis expositors: Salar d'Arbúcies (oli), Pastisseria Rodellas, Brescat (mel), Cor del Montseny (galetes), La Cleda (formatges) i Avenc del Garraf (celler). Així, doncs, en el seu conjunt hi ha estat representada part de la gastronomia de fins a quatre espais de la Xarxa de Parcs Naturals: el Parc de la Serralada de Marina, el Parc del Montnegre i el Corredor, el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i el Parc del Garraf.

En aquesta edició s'han celebrat un total de 28 activitats de presentació de producte, sensibilització, demostració i/o cuina, de les quals 10 a l'espai institucional del Parc a taula. Són activitats promogudes pels propis expositors del Parc a taula o per empreses i/o projectes afins als valors del programa que volen teixir aliances, alhora que atraure un flux de públic cap a la zona de productors del programa.

En aquesta direcció, s'hi ha presentat el llibre Cuits pel clima, dels autors Francesc Reguant (president de la Comissió d'economia agroalimentària del Col·legi d'Economistes de Catalunya) i Lorena Farràs (periodista). S'hi ha presentat també el programa "Catalunya Regió Mundial de la Gastronomia" per part de Laura Ruana (subdirectora del DARPA) i Judith Càlix (directora de la revista Cuina), s'hi ha fet elaboració i tast de receptes de proximitat per part de Jordi Àvila (crític gastronòmic), degustació de croquetes per part de Santa Croc, degustació d'arrossos del Delta, elaboració de bases de pizza, de pastissos de formatge i demostració d'aparells de cocció.

Fins ara, Fira ÀPAT s'ha celebrat en dues edicions, la de Barcelona i la de Costa Daurada i Terres de l'Ebre, i en conjunt compta amb la col·laboració de diverses institucions, com són la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona, l'Ajuntament de Barcelona, la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya, el Gremi de Restauració de Barcelona, el Gremi de Flequers de la província de Barcelona, Cuina Catalana, la Diputació de Girona, la Diputació de Lleida, l'Associació Empresaris d'Hostaleria de la província de Tarragona, la Universitat Rovira i Virgili, la Universitat de Barcelona, la Diputació de Tarragona, Tarragona Turisme, l'Associació Agrària de Joves Agricultors (ASAJA), l'Associació de Productors Impulsors dels Aliments Catalans, el Doprocat i Mercats de Barcelona.

El 2026, Fira ÀPAT Barcelona es denominarà Fira ÀPAT Vallès i se celebrarà a Sabadell els dies 7, 8 i 9 de març, avançant-se al calendari respecte a edicions passades. Amb aquest canvi d'ubicació i calendari, l'organització vol desmarcar-se d'altres esdeveniments gastronòmics de la tardor celebrats a Barcelona, tot guanyant atractiu tant per als productors com per als visitants de la fira.

Per a més informació i inscripcions de cara el 2026, cal posar-se en contacte mitjançant l'adreça electrònica parcataula@diba.cat.

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Parc a taula, Parc a Taula, ODS,

Cercador de notícies




butlletí gaudim

Suscríbete
a nuestros boletines

Recibe nuestros boletines de Parques, suscríbete a la agenda y al Informativo

butlletí gaudim

Sugerencias, opinión
y redes sociales

Envíanos tus sugerencias, opina y visita nuestras redes sociales