caes

Xarxa de Parcs Naturals | Montseny | Collserola | Guilleries-Savassona | Marina | Litoral | Montesquiu | Foix | Garraf | Montnegre-Corredor | Olèrdola | Sant Llorenç-Obac | Diputació de Barcelona S’hi ofereixen gratuïtament 150 rutes senyalitzades dels espais naturals

La Xarxa de Parcs Naturals obre perfils a Wikiloc, l'aplicació d'itineraris mundial

10/02/2021

Els itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals compten amb un espai propi a Wikiloc. Una pàgina agrupa els sis comptes creats per oferir als excursionistes les rutes senyalitzades pels dotze espais naturals que gestiona la Diputació de Barcelona. En total, ja hi ha unes 150 rutes disponibles per als usuaris, que hi poden accedir de forma gratuïta, i se n’aniran incorporant més.

La Xarxa de Parcs Naturals compta amb una pàgina pròpia i ha obert sis perfils prèmium a Wikiloc, lloc web i aplicació catalana de referència mundial per descobrir i compartir rutes a l'aire lliure a peu i fer altres activitats. Wikiloc té més de set milions i mig d’usuaris arreu del món i més de vint-i-un milions de rutes disponibles. La intenció és fer visibles les rutes senyalitzades oficials de la Xarxa de Parcs Naturals en aquesta xarxa. Per això, apareixen de forma destacada quan un usuari fa una cerca. Les rutes d'aquests sis perfils, pel fet de ser Wikiloc ORG, són de seguiment gratuït per a tothom des de l'app de Wikiloc.

Així, hi ha tres parcs que tenen perfil propi: el Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny, el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i el Parc Natural de la Serra de Collserola. Els altres tres comptes estan agrupats per territori: el Parc del Castell de Montesquiu i l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, els tres parcs de la serralada litoral nord (Parc del Montnegre i el Corredor, Parc de la Serralada Litoral i Parc de la Serralada de Marina) i els tres de la serralada litoral sud (Parc del Garraf, Parc d’Olèrdola i Parc del Foix).

Cada itinerari, per fer a peu majoritàriament, o en bicicleta, compta amb el seu propi track o pista amb les coordenades per poder-lo seguir i una descripció en català i en castellà. També es pot veure el perfil, la llargada i la dificultat així com els punts d’interès, amb les diferents tipologies. A més, s’acompanyen amb imatges identificatives i en destaquen masies i elements patrimonials, punts d’informació, fonts, camins, panoràmiques on poder contemplar paisatge, arbres o boscos destacats, rius i rieres i també altres elements, com ara àrees de pícnic i, fins i tot, restaurants. Des de la Xarxa de Parcs Naturals es recomana seguir sempre els itineraris senyalitzats oficials per ordenar l'ús públic i evitar, així, l'erosió.

També té un compte propi a Wikiloc Barcelona és molt més, la marca turística de la Diputació de Barcelona, que ofereix 120 rutes a peu i de cicloturisme. A més de consultar-los a Wikiloc, els itineraris senyalitzats de la Xarxa de Parcs Naturals també es poden consultar a la web i una app pròpia, aquests basats en la plataforma goolTracking.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Xarxa de Parcs Naturals, Montseny, Collserola, Guilleries-Savassona, Marina, Litoral, Montesquiu, Foix, Garraf, Montnegre-Corredor, Olèrdola, Sant Llorenç-Obac, Diputació de Barcelona, Educació ambiental, Diputació de Barcelona, Webs i butlletins digitals, Educació ambiental,