La Xarxa de Parcs Naturals participa al XV Seminari RECIDA
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Educació ambiental, general,
Participants al seminari. Autor: XPN
Del 18 al 20 de maig d'enguany, s'ha celebrat a la seu del CENEAM (Centro Nacional de Educación Ambiental), ubicat a Valsaín (Segòvia), el XV Seminari de la Xarxa de Centres d'Informació i Documentació Ambiental de l'Estat Espanyol (RECIDA).
Aquesta xarxa aplega uns 135 centres, entre biblioteques, centres de documentació i entitats dedicades preferentment a compilar, catalogar i difondre fons documentals dedicats al medi ambient i als espais naturals protegits. Per millorar l'assoliment d'aquests objectius, la xarxa de centres de documentació de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona ha estat present i ha format part de l'associació RECIDA d'una manera destacada des de la primera edició. Aquest 2016, la trobada ha comptat amb 47 assistents -responsables tècnics o gestors d'aquests centres o d'institucions- pertanyents a tretze comunitats autònomes.
Com a membres de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, han assistit a aquest seminari la documentalista del Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola i la responsable de la coordinació del catàleg col·lectiu dels 12 centres de documentació que conformen la Xarxa.
La Generalitat de Catalunya va ser-hi present amb la documentalista del Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa, un representant del Departament de Territori i Sostenibilitat i un del Departament de Cultura, també l'Ajuntament de Barcelona, la Universitat de Barcelona i l'Ateneu Barcelonès.
La representació catalana en aquestes trobades acostuma a ser força nodrida en correspondència amb les moltes activitats i l'interès que es té per aquest tema; aquests seminaris són un marc de trobada i de presentació de noves experiències des de diferents àmbits de les ciències naturals i la gestió del medi ambient, fent aportacions sovint de forma conjunta i distesa. Entre l'últim seminari i el següent, s'estableixen grups de treball que aprofundeixen en les conclusions obtingudes i treballen en xarxa sobre aspectes vinculats al màrqueting ambiental, xarxes socials, programari Koha per a petites biblioteques ubicades als parcs nacionals i portal web. Enguany s'ha acordat que es treballarà per aconseguir que la documentació ambiental estigui més present a les xarxes socials.
Un altre acord molt destacable, votat a mà alçada, és el de crear la primera associació de professionals en documentació ambiental.
Tota la documentació del seminari es pot trobar a la web del CENEAM i les activitats que fan regularment els centres, al portal RECIDA. Podeu descarregar-vos el programa de la jornada a l'enllaç següent.
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Notícies d'arreu, Educació ambiental, general,
Para proteger tu intimidad, antes de continuar queremos asegurarnos que sabes que, tanto nosotros como nuestros colaboradores, utilizamos algunas “cookies” en la web para facilitarte el uso: