Xarxa de Parcs Naturals | Diputació de Barcelona
La Diputació inverteix 7 M€ en la prevenció d'incendis forestals

Pla d'inversions per arranjar camins a la Xarxa de Parcs Naturals

$urlFileEntry

Actuacions de prevenció. Autor: Diputació Barcelona

29/05/2020

Arran dels temporals i pluges excepcionals d'aquest any, l'Àrea d'Infraestructures i Espais Naturals de la Diputació de Barcelona ha endegat de manera extraordinària un pla d'inversions per arranjar un total de 600 km de camins al conjunt de la Xarxa de Parcs Naturals per un import global d'1.385.000 euros.

Aquestes actuacions consisteixen en la reparació del ferm, enretirada d’esllavissades i reconstrucció de guals, murs de contenció i obres de fàbrica i han tingut com a objectiu bàsic garantir l’accés amb seguretat als habitatges i refer la xarxa per a la prevenció d’incendis forestals en el conjunt d’espais naturals. D’aquest pla se n'han beneficiat cinquanta-cinc municipis de la província de Barcelona i l’execució de les obres ha anat a càrrec de trenta-sis empreses del sector de la construcció i l'obra pública.

A banda d’aquestes actuacions, durant els mesos de març a maig de 2020 i coincidint amb el període de confinament per la COVID-19, l’Oficina Tècnica de Parcs Naturals ha gestionat la tramitació de diferents contractes amb un total de 265.000 euros per l’adequació i millora dels diferents equipaments la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

Actuacions de prevenció d’incendis forestals

La Diputació de Barcelona ha adjudicat aquest any 2020 un total de 6.906.536 milions d’euros en el conjunt de municipis de la demarcació per a actuacions destinades a la prevenció d’incendis forestals. D’aquest import total, gestionat des de l’Àrea d’Infraestructures i Espais Naturals, 2.784.725 d’euros corresponen a la reparació i manteniment de 2.450 km de camins i de punts d’abastament d’aigua, ambdós estratègics, de 284 municipis, i 949.600 euros per a executar franges de protecció contra incendis forestals i tractament de la vegetació de les parcel·les públiques en urbanitzacions i nuclis de població.

Concretament, aquest any s’estan executant treballs en la neteja de vegetació i creació de franges de protecció contra incendis forestals en 54 urbanitzacions de 37 municipis, amb la previsió de realitzar durant el 2021 noves franges de protecció i tractament de parcel·les públiques en 55 urbanitzacions de 45 municipis de la demarcació per un import d'1.284.140 euros.

Així mateix, durant aquests mesos d’abril i maig s’han aprovat 1.563.055 d’euros en ajuts a 12 associacions de propietaris forestals, que permetran la realització de treballs en 1.428 hectàrees en àrees de gestió prioritària per a la prevenció de grans incendis forestals, i 224.256,17 euros destinats a la restauració de les zones afectades per l’incendi del 2019 als municipis de Capellades, la Torre de Claramunt i la Pobla de Claramunt.

També aquest mes de maig s’han aprovat 350.000 euros en ajuts a dues associacions de propietaris forestals i quatre ajuntaments de la demarcació de Barcelona, que permetran la realització de 311 hectàrees de treballs en àrees de gestió prioritària per a la prevenció de grans incendis forestals.

compartir

Font de la informació: Gabinet de premsa de la Diputació de Barcelona

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Flora i vegetació, Gestió del territori, Gestió del medi, Diputació de Barcelona,