caes

La presentació es va fer a l'Espai e-Àgora del Mercat de Mataró

240 productors i restauradors locals participen aquest any al programa Parc a taula

20/05/2014

Un total de 240 entitats i empreses, entre cellers, elaboradors, productors, restaurants i allotjaments del territori de vuit parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona, participen aquest any al programa Parc a Taula, per dinamitzar l'economia d'empresaris locals i productors de productes artesanals. La presentació de la Guia del Parc a taula es va fer dimarts 20 de maig al matí a l'Espai e-Àgora del Mercat de la Plaça de Cuba de Mataró.

L'acte es va celebrar per primer cop fora de Barcelona ciutat, com venia sent tradicional. Es va triar Mataró per ser un dels 13 municipis del parc del Montnegre i el Corredor, que enguany celebra el 25 aniversari de la seva creació.

Hi eren el diputat adjunt d'Espais Naturals, Andreu Carreras, i el regidor de Promoció Econòmica i Innovació mataroní, Miquel Rey, juntament amb representants de les empreses i entitats adherides al programa, entre les quals hi ha la Lliga per a la Defensa del Patrimoni Natural (DEPANA), entitat que promociona el programa, i representants de tres entitats adherides com són la DO Alella, la Confraria de Pescadors de Sitges i l'empresa Lola y Mas, de venda de productes ecològics en línia.

En la presentació del programa, el diputat Andreu Carreras va assenyalar el fet que es tracta d'una iniciativa transversal de desenvolupament econòmic amb què es pretén destacar mitjançant la gastronomia, la producció artesana i la viticultura de proximitat i de qualitat, els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.

En aquesta edició de la Guia Parc a taula, hi ha 240 entitats i empreses adherides, de les quals 20 són allotjaments, 80 restaurants, 24 cellers, 14 establiments, 24 elaboradors i 78 productors, totes elles vinculades als parcs de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona: Parc d'Olèrdola, Parc de la Serralada Litoral, Parc del Castell de Montesquiu, Parc del Foix, Parc del Garraf, Parc del Montnegre i el Corredor, Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac i Parc Natural del Montseny.

El coordinador del programa, Xavier Roget, va remarcar que el Parc a taula és un espai de trobada entre els diversos productors i els restauradors dels espais naturals, així com també un espai de debat i creació on també intervenen elements com la recerca, la participació i la cooperació entre elaboradors de productors artesanals vinculats en aquests territoris. En aquest sentit, va destacar que s'ha posat en marxa un primer projecte de plantació d'una espècie de col brotonera amb la Fundació Miquel Agustí, amb la qual es desenvoluparà un camp de treball de la Generalitat i la seva distribució mitjançant el Banc dels Aliments.

compartir

Font de la informació: Parc a taula

Categoria: Parc a taula, general,