caes

Xarxa de Parcs Naturals La comunicació fou escollida entre vuit-centes

'Coneguem els nostres parcs', al 8è Congrés Mundial d'Educació Ambiental, a Göteborg (Suècia)

23/06/2015

El Congrés Mundial d'Educació Ambiental és una trobada internacional sobre educació ambiental i desenvolupament sostenible. Enguany, se'n fa la vuitena edició a Göteborg (Suècia) del 28 de juny al 2 de juliol. La Generalitat de Catalunya, la Diputació de Barcelona i l'Ajuntament de Barcelona disposen d'una delegació i estand conjunts. 

El Congrés és una bona oportunitat per conèixer els últims avenços en educació per a la sostenibilitat, intercanviar coneixements amb persones de tot el món i compartir la feina pròpia i aprendre de la dels altres.

La Diputació de Barcelona hi participa a través de la Gerència de Serveis d'Espais Naturals, amb la lectura de la comunicació "Coneguem els nostres parcs: un exemple de (re)valorització d'un programa d'educació ambiental als parcs naturals", escrita conjuntament amb Lavola. Cosostenibilitat, empresa concessionària del programa des de fa uns anys. La comunicació, escollida entre d'altres 800 presentades, forma part de la sessió 2 del congrés "Recuperar el sentit de pertinença local en l'era digital" i té l'objectiu de donar a conèixer el programa d'educació ambiental "Coneguem els nostres parcs", el més antic de Catalunya i de l'Estat que es fa de forma continuada des de l'any 1983.

Des de l'any 2014, a la primera fase del programa, s'ha introduït un sistema de formació digital a distància, que poden fer els professors a l'aula. A la segona fase, es fa un itinerari guiat als parcs de la Xarxa de Parcs Naturals, amb monitors especialitzats en educació ambiental. El programa ha adaptat les TIC i altres recursos per fer accessibles els espais naturals a tots els públics.

El congrés compta amb la presència de personal investigador i professorat universitari, ensenyants i estudiants de totes les edats, organismes locals, regionals i estatals, funcionariat d'organitzacions internacionals i membres d'ONG, gestors de parcs i àrees protegides, empreses interessades en educació, temes ambientals i sostenibilitat i mitjans de comunicació.

Els temes que s'hi tracten són els següents: Prendre's seriosament els nens en abordar els desafiaments globals; Recuperar el sentit de pertinença local en l'era digital; Educació ambiental i reducció de la pobresa; L'aprenentatge col·lectiu per a les ciutats verdes; Conceptes (re)emergents per a la gestió ambiental i la sostenibilitat; Compte amb la fractura! Passar de la consciència a l'acció; Avaluació de l'educació ambiental i la sostenibilitat en temps de rendició de comptes; Més enllà de l'economia verda: educació i aprenentatge per a feines verdes en una societat verda; Noves perspectives sobre la recerca en educació ambiental i sostenibilitat; Elaboració de polítiques per a l'educació ambiental i la sostenibilitat, i Educació, aprenentatges i resiliència en els processos d'adaptació al canvi climàtic.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona. Medi Ambient.

Categoria: Educació ambiental, Educació ambiental, Viu el parc i Coneguem els nostres parcs, Notícies d'arreu, Accessibilitat als parcs, Conferències, Xarxa de Parcs Naturals, general,

Tags: coneguem els nostres parcs, congrés mundial educació ambiental, suècia, göteborg,