Xarxa de Parcs Naturals
Elaborat per la Fundació Barcelona Zoo, l'Institut Català d'Ornitologia i el TERMCAT

Ja es pot consultar en línia la 2a edició ampliada i actualitzada del Diccionari dels ocells del món

$urlFileEntry

Diccionari dels ocells del món. Autor: TERMCAT

22/02/2019

A la primera publicació de 2017, que aplegava les fitxes terminològiques corresponents a totes les espècies d’ocells no passeriformes, s’hi afegeixen en aquesta nova edició més de 700 nous termes relatius a espècies d’ocells passeriformes. Es tracta d’un projecte en curs d’elaboració que es va ampliant a mesura que avança la revisió terminològica de les famílies de passeriformes pendents de validació i que, un cop finalitzat, oferirà més d’11.000 termes d’espècies d’ocells d’arreu del món.

L’obra recull actualment 5.377 noms catalans d’ocells, que es presenten en 5.278 fitxes terminològiques relatives a les espècies d’ocells d’arreu del món, classificades en 36 ordres i 165 famílies. Cada fitxa inclou una denominació catalana (o més d’una), els equivalents en castellà, en francès, en anglès i en alemany, i el nom científic de l’espècie. El diccionari també inclou il·lustracions i, quan s’ha cregut convenient, notes amb més informació sobre els termes.

El recull, elaborat per la Fundació Barcelona Zoo, l'Institut Català d'Ornitologia (ICO) i el TERMCAT, conté un bon nombre de denominacions catalanes de nova creació, que han estat proposades seguint els Criteris per a la denominació catalana d’ocells, elaborats pel TERMCAT i aprovats pel Consell Supervisor.

Aquests criteris han permès treballar, amb coherència i uniformitat, el corpus català de partida proposat per l’equip d’especialistes, format per Raül Aymí, Rafel Cebrian, Jordi Clavell, Manuel-Enric Giménez i Àlex Mascarell, que van iniciar aquest projecte i que n’han assumit la coordinació científica.

compartir

Font de la informació: TERMCAT

Categoria: Xarxa de Parcs Naturals, Altres publicacions, Notícies d'arreu, Webs i butlletins digitals, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Divulgació, Webs, Publicacions,