caes

Collserola Tallers, xerrades, passejades, contacontes, mostra de rastres i restes, etc.

Collserola celebra el Dia Mundial dels Ocells

29/09/2015

El cap de setmana del 3 i 4 d'octubre, el Parc Natural de Collserola s'afegeix a la celebració del Dia Mundial dels Ocells amb propostes per descobrir i gaudir del món dels ocells, gratuïtes i per a tots els públics.

L'activitat central tindrà lloc el diumenge 4 d'octubre a Can Coll. Centre d'Educació Ambiental, on se celebrarà "La Festa dels Ocells". Des de les 10.30 fins a les 14 h es podrà participar en tallers, xerrades, passejades, contacontes, mostra de rastres i restes... Enguany, recomanem especialment la xerrada-passejada que faran representants de l'Institut Català d'Ornitologia, sobre els projectes d'investigació de ciència ciutadana al voltant dels ocells i també el taller que realitzarà la botiga Oryx sobre la transformació dels jardins en racons acollidors per als animals: parlarem de llibres, menjadores, abeuradors, caixes niu...

El dissabte 3 d'octubre, al Centre d'Informació també es realitzaran dues passejades guiades, a les 11 i a les 12.30 h, per descobrir quins són els ocells que viuen als nostres boscos. També s'hi instal·larà un punt d'informació ornitològica amb llibres, guies i contes. I els més petits podran retallar i emportar-se una careta de xoriguer.

Finalment, el dissabte 3 i el diumenge 4 seran els darrers dies d'observació guiada per ornitòlegs experts al turó de la Magarola on des del primer dia de setembre s'està fent la 27a Campanya de Seguiment de la Migració de Rapinyaires. Ja s'han comptabilitzat prop de 1.700 àguiles, aligots, falcons, esparvers... Podeu pujar al turó de les 10 a les 13 h.

El Dia Mundial dels Ocells és la principal celebració participativa que organitza BirdLife Internacional a escala mundial, i que a l'àmbit català està coordinat per SEO/BirdLife Catalunya.

Les diferents propostes de l'edició d'enguany van encaminades a integrar la natura a la vida de les ciutats i mantenir i millorar la salut de la biodiversitat que ens envolta, aconseguint, d'aquesta manera, millorar la nostra salut.

 

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Categoria: Educació ambiental, Collserola, Cursos i tallers, Diversos, Biodiversitat, general,