Collserola
Amb la instal·lació de desfibril·ladors externs automàtics (DEA)

Dos centres de visitants del Parc de Collserola, espais cardioprotegits

$urlFileEntry

DEA instal·lat al Centre d'Informació del Parc. Autor: CPNSC

23/01/2017
Des del final del 2016, dos centres de visitants del Parc, el Centre d'Informació i el Centre d'Educació Ambiental Can Coll, disposen de desfibril·ladors externs automàtics (DEA).

El Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola ha millorat els seus punts d'informació amb la instal·lació de desfibril·ladors externs automàtics a dos punts d'atenció als visitants, per una banda, el Centre d'Informació del Parc (situat a la carretera de Vallvidrera a Sant Cugat) i, per una altra, el Centre d'Educació Ambiental Can Coll, al municipi de Cerdanyola del Vallès, a la carretera BV-1415.

Els dos equipaments reben anualment més de 70.000 visitants, essent importants espais d'acollida dels usuaris del Parc. Durant l'horari d'obertura dels centres, els desfibril·ladors estaran disponibles en cas de necessitat.

La instal·lació també ha comportat la realització d'un curs de primers auxilis i ús d'aquests aparells a les persones que realitzen tasques d'atenció al públic en els centres anomenats.

Les aturades cardíaques extrahospitalàries són una de les primeres causes de mortalitat en la població. Segons les dades actuals, un 30% dels afectats per infart agut de miocardi mor abans de ser atès en un hospital.

El DEA analitza el ritme del cor i només realitza descàrregues elèctriques si detecta que és necessari realitzar la reanimació cardiopulmonar. Ajuda a salvar vides, ja que l’atenció precoç de les aturades cardíaques entre els primers tres i cinc minuts redueix la mortalitat un 49-75%. Tenir aquest aparell a l’abast és determinant per poder actuar immediatament.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola

Categoria: Collserola,