Collserola
La iniciativa està connectada amb el Projecte Nius

Segueix en directe la nidificació d'una família de mallerengues

$urlFileEntry

Imatge de la càmera web. Autor: CPNSC

15/05/2019

Un any més, una parella de mallerengues blaves (Cyanistes caeruleus) s’ha instal·lat a la capsa niu del Centre d’Informació del Parc Natural de la Serra de Collserola. De moment, la posta és d’onze ous i ja han nascut els pollets.

Aquest refugi artificial té instal·lada una càmera web que emet en directe tot el que passa a l’interior. El seguiment en directe es pot fer des del web del Parc, on trobareu informació actualitzada del procés.

L’inici de la nidificació d’aquesta espècie ens fa recordar que els mesos de primavera són moments especialment sensibles pel que fa a la fauna del Parc i, per tant, cal ser encara molt més curosos quan el visitem, evitar fer sorolls innecessaris i, sobretot, portar els gossos lligats, ja que aquest és un dels factors que provoca l’abandonament o destrucció de nius.

Aquesta iniciativa està connectada amb el Projecte Nius, una proposta de ciència ciutadana impulsada per l’Institut Català d’Ornitologia (ICO). L’objectiu d’aquest projecte és fer un seguiment de la nidificació dels ocells per tal d’obtenir més informació sobre on, quan i com crien els ocells. És una proposta oberta a tothom en què participen escoles, associacions i gent a títol individual.

El seguiment dels ocells al Parc Natural de Collserola ja té trenta anys de dades continuades. Més enllà de la informació científica, l’aprofundiment en el coneixement dels ocells de la serra i les mateixes metodologies de treball han permès concebre tot un seguit de propostes i materials de caràcter formatiu, divulgatiu i, fins i tot, lúdic. Així, s’han dissenyat programes per a les escoles, s’han editat guies divulgatives en diferents formats i s’han realitzat múltiples activitats de divulgació específica sobre els ocells, una de les més consolidades és la Festa dels Ocells que es realitza el primer cap de setmana d’octubre a Can Coll. Centre d’Educació Ambiental o la Feixa dels ocells, instal·lació que també trobem en aquest Centre.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Collserola, Educació ambiental, Vídeos, Educació ambiental, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Divulgació, Vídeos, Webs,