Collserola
El taller d'agrodiversitat tindrà lloc el dissabte 23 de febrer a Can Coll

El tomàquet Mandó de Collserola arriba un any més a l'hort de l'escola

$urlFileEntry

Taller d'agrodiversitat. Autor: CPNSC

11/02/2019

Novament, les llavors de tomàquet Mandó de Collserola estan disponibles per als centres docents que vulguin cultivar aquesta varietat tradicional recuperada als seus horts escolars. Com a novetat d’enguany, aquest curs també s’ofereix un taller d’agrodiversitat per a mestres i educadors.

A començament del 2011, els propietaris de Can Mandó, a Vallvidrera, van fer arribar al Parc unes llavors de tomàquet que la seva família havia cultivat des de feia molt temps. Amb la col·laboració de la Fundació Miquel Agustí ara aquesta varietat es considera ben recuperada i aquest estiu set productors de Collserola l’han comercialitzat per tercer any.

El Mandó de Collserola també s’ha fet un lloc entre els horts escolars i projectes educatius. L’any passat setze centres docents (escoles bressol i centres de primària i de secundària), una AMPA i tres associacions de Collserola van sembrar aquest tomàquet als seus horts. 

Enguany, des del Centre de Documentació i Recursos Educatius (CDRE), a Can Coll, també es distribueixen llavors als centres que ho sol·licitin. Com a novetat, i per tal d’aprofundir en l’oportunitat pedagògica de l’agroecologia escolar, està previst el taller per a mestres i educadors  “Com fer les llavors i el conreu a l’escola del tomàquet Mandó i d’altres hortalisses tradicionals”.

Podeu descarregar-vos el programa de la sessió en aquest enllaç.

La proposta s’emmarca dins les accions del projecte Alimentem Collserola de promoció de la transició agroecològica del Parc Natural de Collserola.

Per demanar les llavors, així com per a més informació i fer les inscripcions en el taller, podeu posar-vos en contacte amb al Centre de Documentació i Recursos Educatius (cdre@parccollserola.net).

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Collserola, Biodiversitat, flora, Gestió del medi,