Collserola
Porta per títol 'Qui ha passat per aquí?'

Una nova publicació disponible als centres del Parc i a la llibreria Oryx

$urlFileEntry

Portada. Autor: CPNSC

17/04/2019

Uns investigadors estan fent la seva feina habitual... Ssssshhh... els seguim? Aquest és l’argument d’una nova publicació, Qui ha passat per aquí?, un llibre sense paraules que explica quins animals hi ha al Parc Natural tot seguint els rastres que hi deixen. Adreçat als més menuts, però també als més grans, és ideal per llegir abans i després d’una sortida a Collserola ja sigui amb l’escola o amb la família.

El conte es complementa amb un espai web que amplia la informació del llibre i proposa altres recursos relacionats amb la publicació.

Qui ha passat per aquí? té un preu de 9,5 euros, està disponible als centres del Parc i, ben aviat, també a la llibreria Oryx de Barcelona.

La fauna no sempre es deixa veure fàcilment. Per detectar-ne la presència, caldrà seguir petjades, restes de menjar, plomes, caus, caques… Aquest conte sense mots dona joc per desenvolupar l’observació en detall i la concentració. Així, podem inventar nosaltres mateixos els diàlegs, imaginar com són els personatges… I també ens permet més coses, com ara parlar de la biodiversitat, que quan nosaltres no som a Collserola també hi passen coses, que les deixalles a la natura poden tenir conseqüències negatives, etc.

No hi ha gaires llibres infantils en els quals l’expressió de la natura sigui la dels nostres paisatges mediterranis, sinó que són més freqüents les obres d’origen anglosaxó, centreeuropees, etc. En aquest cas, les il·lustracions, de l’artista Eduardo Saiz, són força fidels als diferents ambients i elements de Collserola.

Un altre fet destacat del llibre és que, durant el curs 2016-2017, un seguit de persones van tenir l’amabilitat d’avaluar la primera proposta d’aquest material. A totes elles, el nostre agraïment ja des d’aquestes ratlles.

A més, des del gener la publicació també forma part del projecte Silent Books de l’Organització no Governamental International Board on Books for Young People (IBBY), que ha elaborat diferents col·leccions de llibres sense paraules per enviar als camp de refugiats de l’illa de Lampedusa (Itàlia).

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola (CPNSC)

Categoria: Collserola, Llibres, revistes i CD, Educació ambiental, Biodiversitat, fauna, Educació ambiental, Divulgació, Publicacions,