Foix
Un fet de gran interès

Anellament d'un híbrid d'oreneta al Parc del Foix

$urlFileEntry

Exemplar anellat. Autors: M. Bonilla i V. Cadenas

17/09/2018

Des de fa uns quants anys, a finals d’estiu es realitzen jornades d’anellament d’orenetes al Parc del Foix. En concret, l’ornitòleg i anellador expert Manel Bonilla porta prop d’una quinzena d’anys fent tasques d’anellament científic en aquest espai natural protegit. A més a més de les orenetes, s’han anellat un bon grapat d’altres espècies, entre les quals trobem mosquiters, teixidors, tallarols, blauets, etc.

Aquest any 2018, cal destacar un parell de jornades que han resultat de gran interès. Per una banda, el dilluns 10 de setembre es va capturar un mascle adult d’oreneta vulgar (Hirundo rustica) que portava una anella amb remitent de Brussel·les.

Per una altra, el divendres 14 de setembre es va capturar un exemplar híbrid entre oreneta vulgar i oreneta cuablanca (Hirundo rustica x Delichon urbicum), la qual cosa resulta una veritable raresa. Aquest exemplar, que va ser anellat per Manel Bonilla i Vanessa Cadenas, era un jove nascut aquesta primavera, possiblement al nord d’Euràsia, i que ara realitza la migració cap a l’Àfrica.

Tots els exemplars van ser alliberats al cap de poca estona al mateix lloc del Parc del Foix on se’ls havia capturat.

Per a més informació sobre conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals, podeu consultar aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Còbit - Estudis de Natura al Foix, Gaià i Anoia

Categoria: Foix, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Recerca i seguiment,