Foix
Es van poder veure dos exemplars el 26 de juliol

El curroc, nova espècie d'ocell vista al Parc del Foix

$urlFileEntry

El curroc, ocell lligat a ambients aquàtics. Autor: X. Bayer

03/08/2018

A finals del mes de juliol s'ha observat, per primera vegada al Parc del Foix, el curroc (Sterna nilotica). Es tracta d'una espècie d'ocell que, fins ara, mai havia estat citada al Parc.

De fet, aquesta au al nostre país té l’àrea de reproducció restringida al delta de l’Ebre, encara que es pot observar de forma més escassa als aiguamolls de l’Empordà o al delta del Llobregat. Per tant, sobretot el trobarem a les zones litorals, encara que també pot endinsar-se cap a zones humides de l’interior com ha estat el cas del pantà de Foix.

Els darrers anys sembla que l’espècie ha augmentat una miqueta al delta de l’Ebre i això podria propiciar un nombre major d’albiraments en d'altres espais naturals. En el cas del Parc del Foix, es van poder veure dos exemplars que estaven pescant per la cua de l’embassament a darrera hora de la tarda del 26 de juliol. La parella finalment va anar agafant alçada i va marxar en direcció al sud.

Amb la incorporació del curroc, el llistat d’ocells registrats al Parc del Foix per l’associació Còbit ja arriba a les 264 espècies.

 

compartir

Font de la informació: Xavier Bayer, Cisco Guasch, Humbert Salvadó / Còbit – Estudis de Natura al Foix, Gaià i Anoia

Categoria: Foix, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, ocells, hàbitats, Recerca i seguiment,