Garraf | Olèrdola
Es pot descarregar en PDF a la Llibreria de la Diputació

Editat el 'Pla de conservació del patrimoni natural i de la biodiversitat dels parcs del Garraf i d'Olèrdola'

$urlFileEntry

Detall de la portada. Autor: Diputació de Barcelona

16/04/2017

La Diputació de Barcelona ha editat el Pla de conservació del patrimoni natural i de la biodiversitat dels parcs del Garraf i d'Olèrdola, que recull el treball realitzat pel grup de científics i experts amb la finalitat de preservar els valors naturals d'aquests dos espais protegits.

El document, aprovat pels consells assessors dels dos parcs el 24 de maig del 2016, és una eina essencial per a la gestió i conservació d’aquests espais així com per salvaguardar la seva diversitat i riquesa natural i paisatgística i va ser  impulsat amb la finalitat d’elaborar un conjunt de metodologies i programes per tal de desenvolupar-ne la futura gestió.

El Pla de conservació del patrimoni natural i de la biodversitat dels parcs del Garraf i d’Olèrdola exposa, a partir de les normatives de conservació dels dos parcs, les diferents amenaces i pertorbacions que afecten aquests espais, amb una diagnosi per determinar els aspectes patrimonials com la geologia, la conservació dels hàbitats, especialment els rupícoles (propis de les zones rocoses i penya-segats), els forestals, els aquàtics i els subterranis, a més de la flora autòctona. 

El Pla presenta també les accions per a la conservació de la fauna, amb capítols específics dedicats als invertebrats, els amfibis, els rèptils, les aus, els quiròpters i altres mamífers. També inclou un catàleg d’accions per a la conservació i protecció del territori i per a la gestió de l’aigua, sense oblidar les accions d’educació i conscienciació mediambiental.

Podeu descarregar-vos la versió PDF d’aquesta important novetat editorial a la Llibreria de la Diputació.

Per a més informació sobre la conservació de la biodiversitat als parcs de la Xarxa de Parcs Naturals, podeu consultar la nova web posada en marxa recentment.

compartir

Font de la informació: Diputació de Barcelona

Categoria: Llibres, revistes i CD, Garraf, Olèrdola, Documents de treball, Biodiversitat, algues, fongs, flora, fauna, hàbitats, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Publicacions, Diputació de Barcelona,