caes

Olèrdola | Foix | Garraf El dijous 7 de desembre a Brussel·les

Els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix reben la certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible al Parlament Europeu

18/12/2017

El dijous 7 de desembre, els parcs del Garraf, Olèrdola i Foix van rebre la certificació de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) que gestiona la Federació Europarc. L'acte va tenir lloc al Parlament Europeu a Brussel·les i durant la sessió van recollir aquest certificat un total de 21 parcs de tot Europa compromesos amb el turisme sostenible en els seus espais protegits.

Els parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix, juntament amb la resta de parcs acreditats, són exemples reeixits dels beneficis que les estratègies de turisme sostenible ofereixen tant per a la natura com per a les persones. Gaudir de la CETS garanteix un ús turístic del parc compatible amb la conservació del territori, minimitzant els impactes negatius i contribuint al desenvolupament econòmic local.

Amb aquestes darreres incorporacions la CETS compta amb 20 països, distribuïts per tot Europa i units per una visió compartida.  

En l’àmbit de la Xarxa de Parcs Naturals, l’any 2011 el Parc Natural del Montseny i el Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l'Obac van ser acreditats amb la CETS i, a partir del  2014, nombroses empreses dels àmbits d’aquests dos parcs naturals van obtenir també aquest reconeixement.

Després que durant el 4 i 5 d’abril d'enguany tingués lloc la visita de l'auditora de la Carta Europea de Turisme Sostenible (CETS) als parcs del Garraf, Olèrdola i el Foix, la setmana del 16 d’octubre la Federació Europarc va comunicar la resolució positiva per a un període de cinc anys, certificació que Santi Llacuna, director del Parc del Garraf i del Parc d’Olèrdola, Pau Mundó, director del Parc del Foix, i Jordi Padrós, coordinador en l'àmbit d'Espais Naturals de la Diputació de Barcelona, van recollir a la seu del Parlament Europeu a Brussel·les.

Per a més informació sobre el desplegament de la Carta Europea de Turisme Sostenible a la Xarxa de Parcs Naturals, podeu consultar la pàgina web Turisme sostenible als espais naturals.

 

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Olèrdola, Diputació de Barcelona, Foix, Garraf, general,