caes

Garraf Entre el 17 de setembre i el 26 de novembre

L'escultor basc Mikel Lertxundi exposa a Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts, al Parc del Garraf

07/09/2023

L’Espai Interdisciplinari de Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts, al Parc del Garraf, acull un artista de renom com és l’escultor basc Mikel Lertxundi. La seva obra es podrà veure entre el 17 de setembre i el 26 de novembre els dissabtes i diumenges de 10 a 14 h. La inauguració es fa el diumenge 17 de setembre a les 12 h del migdia. A més de les escultures, a l'Espai Fotogràfic Humberto Rivas hi exposa fotografies Enric de Santos amb la mostra 'Quan la natura mana'; l’Espai de videocreació Carles Hac Mor acull Ester Xargay, música de Mercè Capdevila ('Clar i net'); i l’obra del trimestre és un gravat d’Alain Chardon.

Mikel Lertxundi (Berriatua, 1951) és un artista reconegut en l’àmbit internacional, les seves escultures s’han mostrat a països com França, Alemanya i els Estats Units. Té un llenguatge escultòric clar i directe sobre materials diversos, com paper o altres suports, ara pedra o fusta, que s’inspiren en la natura. Al maig, Lertxundi va visitar Vallgrassa per conèixer l’espai i el Parc del Garraf.

Segons explica l'artista, "fer escultura és per a mi dialogar amb els materials i amb el seu entorn. La forma mai no ha estat per a mi la meta, sinó el camí per arribar a l’essència del material. La posició dels materials, l’ordre i la composició de les formes constitueixen els pilars fonamentals del meu procés creatiu, sempre dirigits a cercar l’equilibri i a transmetre la vida i la poesia que flueixen d’ell. L’exercici consisteix a assolir l’harmonia entre les parts i el tot".

Lertxundi considera les seves escultures com a fragments de la terra que habita en nosaltres i que ajuden l’espectador a trobar el seu espai natural i emocional a través de l’experiència sensorial de contemplar i sentir les diferents temperatures, colors i textures de la pedra, la fusta i el ferro.

Sempre en contínua experimentació, la Natura és la seva guia, i és el principi i la fi del seu treball artístic. Per això, Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts, situat a Begues, al cor de l’excepcional Parc del Garraf, és un escenari ideal per mostrar i compartir la seva obra: "Crec que paisatge i obra conviden a la contemplació serena, silenciosa i reflexiva de la natura que som i de la que ens acull. Bona trobada", declara.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Garraf, ODS,