Guilleries-Savassona
Ara es pot accedir a la font i a les taules

S'han realitzat millores a l'entorn de la font del Raig, a Vilanova de Sau

$urlFileEntry

Entorns després de l'actuació. Autor: XPN

01/06/2020

A finals d'aquest mes de maig, s'han pogut fer les actuacions de millora a l'entorn de la font del Raig, al municipi de Vilanova de Sau. Les millores han consistit en l'estassada de vegetació dels entorns i la retirada de sediments que dificultaven l'accés a la font i a les taules.

El programa de restauració de fonts de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona té l’objectiu múltiple d'integrar les fonts i basses en el seu entorn natural i en les àrees d'estada associades, conservar els hàbitats per als amfibis, revalorar el patrimoni històric de les fonts, millorar les estructures existents pel que fa al drenatge de l'aigua, millorar l'accessibilitat i la connexió amb la xarxa de camins existents i, finalment, millorar la qualitat de l'ús social que aquests espais de lleure i gaudi que envolten les fonts tenen.

L'accés a la font del Raig, situada a tocar del torrent de la Polleda (Vilanova de Sau), és exclusivament a peu des del nucli urbà o bé des de la carretera N141d. La font, que disposa de dues taules on aturar-se i descansar, està ubicada en un espai d'ombra amb abundant vegetació de ribera.

Amb l'execució dels treballs planificats s'han fet millores a l'entorn de la font. Així, s’ha desbrossant la vegetació existent, una acció que n'ha millorat els accessos, i s’han eliminat els sediments que s'havien anat acumulant amb l'aigua de les pluges.

Aquesta actuació ha estat realitzada per l'empresa Excavacions Carrera i pel personal de manteniment del Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Biodiversitat, flora, Gestió del medi,