Guilleries-Savassona
Els participants van gaudir d'una xerrada, un taller i una sortida

L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona organitza la 1a Nit dels ratpenats

$urlFileEntry

Xerrada. Autor: XPN

22/10/2018

L’Espai Natural de les Guilleries-Savassona organitza la 1a Nit dels ratpenats, una activitat que pretén donar a conèixer aquestes espècies així com difondre i sensibilitzar la població de la seva importància en els nostres hàbitats.

Des de fa catorze anys, desenes de municipis de Catalunya dediquen unes hores a explicar què són els ratpenats, quina importància tenen i els motius pels quals és necessari protegir-los i conservar-los. Aquest 2018, l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona s’ha afegit a aquesta iniciativa i el passat dissabte 20 d’octubre es va organitzar a Sant Julià de Vilatorta una xerrada, un taller i una sortida sobre ratpenats.

Després d’una explicació a càrrec de la biòloga Maria Mas, del Museu de Ciències Naturals de Granollers, es va fer un taller de construcció de capses refugi i una sortida al voltant del poble per veure i sentir ratpenats. Més de trenta persones van assistir a l’activitat, que s’anirà repetint als altres pobles de l’Espai Natural.

El Museu de Ciències Naturals de Granollers, per encàrrec de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, va iniciar el 2005 un estudi de les poblacions de quiròpters o ratpenats de la zona. L’objectiu d’aquests estudis és conèixer l’estat de les poblacions en aquesta àrea i aprendre el comportament de les espècies presents al nostre territori.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Biodiversitat, fauna, vertebrats, mamífers, hàbitats, Educació ambiental, Divulgació, Ponències,