Guilleries-Savassona Es farà una crida a productors, elaboradors, restauradors dels municipis de l'Espai Natural a sumar-s'hi
L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona s'incorpora al programa Parc a taula
Vilanova de Sau, un dels municipis de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona. Autor: XPN
24/05/2021
L'Espai Natural de les Guilleries-Savassona s’incorpora al programa Parc a taula i properament es farà una crida a productors, elaboradors, restaurants, etc. de l'àmbit dels municipis de l’Espai Natural a sumar-s’hi. D’aquesta manera, actualment Parc a taula desplega la seva activitat a 103 municipis d’onze parcs i espais naturals protegits d'alt valor paisatgístic, ecològic i cultural de la Xarxa de Parcs Naturals de la Diputació de Barcelona.
La incorporació de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona permet ampliar l’activitat del programa Parc a taula als municipis de Folgueroles, Sant Julià de Vilatorta, Tavèrnoles, Vilanova de Sau i Sant Sadurní d’Osormort. Ara, el Territori Parc a taula el formen 103 municipis vinculats a onze espais naturals protegits de la Xarxa de Parcs Naturals.
Properament l’organització del Parc a taula farà una crida a sumar-se al programa a productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants d’aquests cinc municipis que comparteixin els valors del programa. Aquells que en tinguin interès poden adreçar-se a parcataula@diba.cat.
Parc a taula va néixer dins el marc del programa cultural Viu el parc, promogut per la mateixa Diputació de Barcelona des del 1992 i, a l’actualitat, onze parcs participen al programa. Els primers que s’hi van adherir són els parcs del Garraf i d’Olèrdola l’any 2001. Des de llavors, el Parc a taula ha tingut continuïtat amb la incorporació del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac, des del 2004; dels parcs de la Serralada Litoral i del Foix, el 2008; del Parc del Montnegre i el Corredor, l’any 2012; i del Parc del Castell de Montesquiu, del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny i del Parc de la Serralada de Marina, des del 2014. La incorporació aquest 2021 de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona se suma a la del Parc Natural de la Serra de Collserola a finals del 2020.
Desenvolupament sostenible i gastronomia
Parc a taula és el programa de desenvolupament sostenible promogut per la Diputació de Barcelona que pretén destacar els valors naturals, culturals i paisatgístics de la Xarxa de Parcs Naturals, utilitzant la gastronomia com a fil argumental i implicant els productors, elaboradors, cellers, allotjaments i restaurants arrelats al territori.
compartir
Font de la informació: Parc a taula
Categoria: Educació ambiental, Parc a taula, Guilleries-Savassona, Parc a taula, Parc a Taula, Educació ambiental, Educació ambiental, ODS,
Aquest portal web únicament utilitza galetes pròpies amb finalitat tècnica, no recapta ni cedeix dades de caràcter personal dels usuaris sense el seu coneixement. No obstant això, conté enllaços a llocs web de tercers amb polítiques de privacitat alienes a la de la Diputació de Barcelona que vostè podrà decidir si accepta o no quan accedeixi a ells. Consulteu la nostra política de privacitat