Guilleries-Savassona
L'indret rep 30.000 visitants l'any

Prova pilot per regular i controlar els accessos i aparcaments a l'Àrea d'esplai del pantà de Sau

$urlFileEntry

Aparcament a l'Àrea d'esplai. Autor: XPN

24/07/2020

S'ha iniciat una prova pilot per regular i controlar els accessos i els aparcaments a l'Àrea d'esplai del pantà de Sau, una de les zones més freqüentades de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona amb 30.000 visitants per any. La situació generada per la COVID-19 ha multiplicat el turisme de proximitat i els hàbits dels usuaris, amb un increment de les pernoctacions amb autocaravanes i càmpers, fets que comporten un col·lapse en l'accés i estacionament a l’indret.

L’Àrea d’esplai del pantà de Sau, localitzada a tocar del Club Nàutic de Vic (Vilanova de Sau), és un dels punts de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona més visitat durant tot l’any. Aquest estiu, a causa de la situació que s’està vivint arran de la pandèmia de la COVID-19 s'ha detectat un increment significatiu del turisme de proximitat i s’han multiplicat gairebé per dos el nombre d'usuaris. També s'han modificat els hàbits del turisme, amb un increment important de les pernoctacions amb autocaravanes i càmpers a l'àrea habilitada en aquesta zona. Tot això està comportant un col·lapse dels accessos i aparcaments i problemes de convivència entre els visitants.

Per fer front a aquesta problemàtica, el divendres 17 de juliol el Consorci de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona va posar en marxa un servei de control d'accessos i aparcaments per regular l'ús públic, garantir la seguretat dels usuaris i evitar i resoldre situacions de conflicte.

També es fa el seguiment del nombre de persones i vehicles que hi accedeixen amb el propòsit de realitzar un balanç econòmic per a la possible instauració d'una taxa que permeti fer front a les despeses relacionades amb la gestió d'aquesta àrea i del Punt d'Informació que hi ha a l'Àrea d'esplai del pantà de Sau.

Aquest servei, que s'allargarà fins a la fi de la temporada d'estiu el 13 de setembre, ha estat contractat a l'empresa SEGURCAMP, vigilància i seguretat, SL.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona,