Guilleries-Savassona
Al 2019 començaran les primeres actuacions

S'inicia la redacció i execució del Pla de recuperació ambiental i millora de l'estat ecològic de la riera Major

$urlFileEntry

Tram de verneda de la riera Major. Autor: XPN

24/01/2019

Els tècnics de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, en col·laboració amb l’Agència Catalana de l’Aigua, han començat a redactar un Pla que inclou diverses actuacions de millora de la riera Major, als termes municipals de Sant Sadurní d’Osormort i Vilanova de Sau.

El Pla, que tindrà una durada de quatre anys, pretén desenvolupar tres línies bàsiques de treball: l’adequació morfològica de la riera, la millora de la seva connectivitat a partir de l’eliminació d’antigues rescloses en desús, i la gestió de la vegetació autòctona per a la potenciació d’espècies de ribera com el vern (Alnus glutinosa).

La seva redacció i execució s’emmarca en la línia de subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per a actuacions de recuperació de riberes i de millora de l'estat ecològic en zones humides amb acords de custòdia. Durant el 2019 es començaran a fer les primeres actuacions amb una inversió prevista de 76.000 euros.

Un aspecte important del Pla és que inclou un seguiment exhaustiu de les actuacions que es vagin realitzant, per tal de veure si s’assoleixen els objectius previstos. El Pla es desenvoluparà amb diverses col·laboracions i, de moment, s’ha establert un grup de treball amb tècnics del Centre Tecnològic Forestal de Catalunya, del Centre d’Estudis dels Rius Mediterranis i de l’entitat Paisatges Vius.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Paisatge, Biodiversitat, Hidrologia, hàbitats, Planificació i avaluació, Gestió del medi,