Guilleries-Savassona
Amb la participació de tres escoles de l'àmbit de l'Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Sant Feliuet de Savassona acull la sortida escolar del Viu el parc

$urlFileEntry

Infants escoltant Raimona de Savassona. Autor: CIMA

13/11/2017

El dimarts 7 de novembre, un total de 92 alumnes de l’escola Mossèn Cinto de Folgueroles i el Bellpuig i el Roser de Sant Julià de Vilatorta van gaudir de diverses activitats sobre el patrimoni natural i humà de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona.

Al llarg del matí els nens i nenes van participar en una gimcana entre els plans de Sant Feliuet i l’ermita. Les proves els van portar a conèixer de manera amena i divertida la flora, la fauna i la història d’aquest espai tan emblemàtic. Les proves van consistir a comptar l’edat dels arbres, buscar diferències a l’ermita de Sant Feliuet, crear cadenes tròfiques i, per últim, inventar-se un nom nou per a les roques gravades.

A l’inici de la jornada cada grup es va trobar amb tot de fragments d’un relat misteriós que van guardar. Quan tots els grups van finalitzar les activitats es van posar en comú aquests fragments i es va reconstruir un antiencanteri que va donar peu al fet que, tots junts, seguissin unes instruccions per alliberar el personatge de na Raimona de Savassona, una bruixa empresonada sota un encanteri malèfic.

El dia de la festa es va comptar amb l’ajuda de l’actriu Alba Valldaura que va interpretar el paper de Raimona de Savassona.  Per últim, també es va gaudir de la gran col·laboració d’en Xevi, un dels guardes de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona, el qual amb molta paciència va aportar molta informació de l’espai als nens i nenes.

El programa escolar Viu el Parc, promogut per l'Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, és una excel·lent oportunitat per fer una trobada entre alumnes de diferents escoles en un espai natural proper a casa.

compartir

Font de la informació: Viu el parc / CIMA

Categoria: Educació ambiental, Guilleries-Savassona, Educació ambiental, Educació ambiental, Viu el parc,