Guilleries-Savassona
Comencen els actes de celebració dels 20 anys del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona

Xerrada col·loqui sobre el canvi climàtic i els seus efectes en els boscos

$urlFileEntry

J. Riera a la xerrada col·loqui. Autor: Aj. Sant Julià Vilatorta

16/04/2018

El divendres 13 d’abril es va realitzar, a l’antic Ajuntament de Vilalleons (Sant Julià de Vilatorta), una xerrada col·loqui sobre canvi climàtic i boscos: perspectives i possibilitats de gestió.

La xerrada col·loqui es va dividir en dues parts. En primer lloc, en Lluís Solanas, director del projecte Meteovilatorta i a l’actualitat regidor de Turisme i Medi Ambient de l’Ajuntament de Sant Julià de Vilatorta, ens va explicar els aspectes bàsics del canvi climàtic i les evidències de la seva existència a través de l’anàlisi de les sèries meteorològiques locals.

A la segona part, en Josep Maria Espelta, doctor en Ciències Biològiques i investigador del Centre de Recerca Ecològica i Aplicacions Forestals (CREAF), va concretar els efectes d’aquest fenomen que estem patint als boscos de Catalunya. Davant d’una evidència clara d’efectes negatius (decaïment, mortalitat, canvis fenològics) i canvis de distribució de determinades espècies forestals, es va concloure que una gestió forestal adaptativa acompanyada de noves estratègies podria contribuir a mitigar els efectes del canvi climàtic sobre els nostres boscos.

Abans de començar la xerrada, que va finalitzar amb un interessant col·loqui per part dels assistents, en Joan Carles Rodríguez, alcalde de Sant Julià de Vilatorta, i en Jordi Riera, director de l’Espai Natural, van explicar quina gestió es fa des del Consorci de l’Espai Natural de les Guilleries-Savassona i quins actes s’han preparat durant tot aquest any per commemorar els vint anys de la seva creació.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Guilleries-Savassona, Paisatge, Biodiversitat, Meteorologia, flora, hàbitats, Educació ambiental, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Divulgació, Ponències,