caes

Sant Llorenç-Obac Es podran visitar fins al 28 de juliol

Joan Ramell i Gemma Gorga, Núria Batlle i Imma Pla inauguren exposicions a La Pahissa del Marquet

24/05/2024

El centre cultural La Pahissa del Marquet-Arts-Lletres-Natura inaugura el proper 1 de juny tres exposicions: “Diafragma”, dels artistes Joan Ramell i Gemma Gorga, “NatureS”, de l’artista Núria Batlle, i “Registres sensibles de la natura”, de l’artista Imma Pla. Aquestes exposicions estaran obertes al públic en horari de cap de setmana i es podran visitar fins al 28 de juliol.

Diafragma” és una exposició de fotografia i poesia de Joan Ramell i Gemma Gorga que es podrà veure a la Sala I. Es tracta del resultat de més de tres anys de treball d’aquests artistes, dedicats a explorar les relacions subtils entre la poesia i la fotografia, a investigar-ne les connexions subterrànies. En aquest projecte, les imatges i les paraules no només dialoguen, sinó que es necessiten i en resulten dependents. En uns casos, la imatge ha provocat el poema i, en altres, ha estat el poema el que ha provocat la imatge. Aquesta exposició s’ha dut a terme en col·laboració amb Vallgrassa, Centre Experimental de les Arts, situat al Parc del Garraf (Begues).

A la Sala II s’inaugura “NatureS”, una exposició de fotografia, instal·lació i poesia de l’artista Núria Batlle, en la qual ens mostra la vida viscuda per tiges, fulles i coralls per mitjà de trames cristal·litzades de fils i nervis que formen part del seu univers poètic vegetal i també del de les nostres vides. Batlle té una mirada poètica i honesta del seu entorn i, sobretot, s’interessa per l’empremta que deixa el pas del temps en fulles, pètals, branques i escorces, recollides durant molts anys. A través de la llum i el color, crea una atmosfera concreta tot aconseguint copsar l’efecte màgic de la multitud de natures mortes que exposa. Per a l’exposició “NatureS”, Batlle ha comptat amb la col·laboració del cal·lígraf marroquí Sadik Haddari.    

Finalment, l’artista Imma Pla exhibeix “Registres sensibles de la natura” a l’Espai Escala i Pati, una mostra de pintura, so, instal·lació i acció. En aquest cas, l’artista cerca en la natura allò que hi ha dins seu, tot afirmant que la pell del bosc li transmet missatges i visions tàctils, fet que li provoca sonoritats ressonants entre el dins i el fora. Per a la instal·lació de "Registres sensibles", Pla ha comptat amb la col·laboració d’Igor Binsbergen, músic, compositor i artista transdisciplinari, el qual ha enregistrat els sons dels entorns naturals on l’artista ha dut a terme les seves accions, a la vall d’Horta. Per a una altra de les obres exposades, concretament Les 9 Muses, Imma Pla ha treballat amb l’artista multidisciplinària d’origen palestí Samira Badran. Ambdues han creat unes escultures fetes amb branques i arrels d’avellaner, resultat d’una experimentació tàctil i corporal amb la matèria flexible d’aquest arbre i que ara s’exposen al pati de la Pahissa.

El centre cultural La Pahissa del Marquet-Arts-Lletres-Natura és un espai pluridisciplinari que compta amb una programació estable d’activitats expositives, artístiques, literàries, musicals, formatives i lúdiques, dedicat a l’experimentació i a l’estudi de nous llenguatges que propicien les pràctiques híbrides. És un centre actiu per a la promoció, dinamització i organització d’activitats literàries, artístiques i educatives que també posin de relleu els valors culturals i naturals del Parc Natural de Sant Llorenç del Munt i l’Obac i de tot el seu context geogràfic.

Aquest equipament està obert al públic en horari de cap de setmana: dissabtes, de 10 h a 14 h i de 16 h a 20 h, i diumenges, de 10 a 14 h. Les visites per a grups cal reservar-les amb antelació.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Sant Llorenç-Obac, Expos. temporals,