Litoral
A Premià de Dalt

Arranjament dels accessos a la font i l'ermita de Sant Mateu

$urlFileEntry

Accessos a la font. Autor: CPSL

12/04/2017

La font i l’ermita de Sant Mateu són dos dels indrets més visitats del Parc de la Serralada Litoral. En el marc del conveni de col·laboració entre l’Obra Social 'la Caixa' i la Diputació de Barcelona per al desenvolupament d’actuacions de conservació de la biodiversitat als espais naturals, s’han fet treballs de condicionament i ordenació de l’accés a aquests punts tan coneguts.

Així, per una banda, a la font de Sant Mateu s’ha recuperat l’accés tradicional, que estava erosionat i era dificultós d’utilitzar, habilitant una rampa esglaonada per als caminants i un espai al costat per al pas dels ciclistes. També s’ha instal·lat un tancament perimetral de fusta al llarg de tot el talús superior. La tanca s’ha instal·lat gràcies a la col·laboració de la propietat, que n’ha assumit el cost i la instal·lació.

L’objectiu de la tanca és evitar el pas cap a la font a través del talús i afavorir així el procés de recuperació de la vegetació, malmesa pel trepig i els processos d’erosió del pas continuat de persones i vehicles que accedien a la font per múltiples caminets alternatius a l’accés principal.

Quant a l’ermita, s’ha arranjat el camí d’accés que parteix de sobre la font i que estava també molt erosionat ja que en aquest tram conflueixen tres itineraris senyalitzats: el Meridià Verd, el GR-92 i el SL-C 112: la Ruta de l’esquirol. S’ha reblert en alguns trams i s’han instal·lat graons en els indrets de més pendent per facilitar el pas i fer-lo accessible a totes les persones.

S’espera que, amb la col·laboració de tothom, aquestes actuacions serveixin per millorar un espai tan emblemàtic del Parc.

Per a més informació sobre els projectes realitzats al Parc de la Serralada Litoral en el marc del conveni de col·laboració entre l'Obra Social "la Caixa" i la Diputació de Barcelona, consulteu l'enllaç següent.

compartir

Font de la informació: Consorci del Parc de la Serralada Litoral (CPSL)

Categoria: Litoral, Accessibilitat als parcs, Biodiversitat, Gestió del medi, Diputació de Barcelona,