Litoral
Amb textos de Francesc Xavier Macià i il·lustracions de Martí Franch

S'instal·la un plafó sobre la migració dels rapinyaires del Parc de la Serralada Litoral al turó de Galzeran

$urlFileEntry

Detall del plafó. Autor: CPSL

15/03/2019

Atesa la seva bona visibilitat, el turó de Galzeran, al municipi de Tiana, és un indret idoni per a l’observació de les aus rapinyaires en migració. Com tota la serralada Litoral, forma part de la ruta migratòria d’aquestes i altres espècies d’aus.

Per aquests motius, ha estat l’indret escollit per instal·lar-hi un plafó que té l’objectiu de donar a conèixer les aus rapinyaires que són més visibles durant la migració que es produeix cada tardor i, alhora, contribuir a la sensibilització sobre la necessitat de la seva conservació. 

El disseny d’aquet plafó forma part del conveni de col·laboració entre la Xarxa de Parcs Naturals i l’Institut Català d’Ornitologia (ICO).

Amb textos de Francesc Xavier Macià i il·lustracions de Martí Franch, conté informació sobre el motiu de la migració de les aus rapinyaires, els tipus de migració i els tipus de vol en migració. Els magnífics dibuixos contenen moltes indicacions de trets distintius de les diferents espècies per facilitar la seva identificació. Es destaquen quines són les espècies que es poden veure amb més facilitat i també hi ha informació sobre quina és la millor època de l’any per a l’observació de cada espècie.

Esperem que aquest nou plafó contribueixi a la divulgació del patrimoni natural del Parc, en aquest cas de les aus rapinyaires, espècies emblemàtiques i amenaçades que necessiten mesures especials de conservació.

Us el podeu descarregar aquí.

Per a més informació sobre els plafons informatius d'aspectes vinculats a la conservació de la biodiversitat a la Xarxa de Parcs Naturals, consulteu aquest enllaç.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Litoral, Educació ambiental, Biodiversitat, fauna, vertebrats, ocells, Educació ambiental, Recerca i seguiment, Divulgació, Publicacions,