Litoral
És la 15a edició

Contes i jocs en família, protagonistes de la Matinal Viu el parc, al Parc de la Serralada Litoral

$urlFileEntry

Contes a l'ombra. Autor: FUSIC

29/05/2017

L’entorn idíl·lic dels voltants de l’ermita de Sant Mateu, a Premià de Dalt, va acollir el diumenge 28 de maig la Matinal Viu el parc del Parc de la Serralada Litoral. La proposta s’emmarcava en la celebració del Dia Europeu dels Parcs.

“Contes d’anada i tornada” va ser el fil conductor de la jornada. A la proposta es convidava les famílies a escoltar històries en tres espais diferents i acollidors sota l’ombra dels pins, on sis narradors de l’associació ANIN (Món Mas, Susagna Navó, Martha Escudero, Santi Rovira, Patricia MacGill i Ferran Martí) anaven alternant els seus contes.

Els infants havien d’omplir un passaport amb segells a cada espai, la qual cosa els donava pas a “L’encanyissada d’arkielàstic”, joc de construcció i participació a càrrec de L’Obrador. Aquesta activitat està pensada especialment perquè petits i grans interactuïn conjuntament per assolir la construcció d’un poblat o un laberint amb canyes i roba tensada, tot emulant els contes clàssics en què el protagonista ha de superar tres proves i travessar un espai màgic i desconegut per arribar al seu destí.

Durant tot el matí, el temps va ser molt bo i lluïa un sol que potser va fer que algunes famílies triessin la platja com a destí, ja que l’afluència va ser més aviat escassa. Aquest fet, però, no va impedir que les aproximadament trenta famílies amb infants que van participar a la festa Matinal del Viu el parc del Parc de la Serralada Litoral gaudissin d’un matí molt especial envoltats d’històries i natura. 

Dins els actes programats, el proper dissabte 3 de juny hi haurà la Nit d’estels al santuari de Santa Quitèria (Vilanova del Vallès). De les 21.30 a les 23.30 h, es farà una introducció al coneixement del cel, observació dels astres a ull nu i de planetes amb el telescopi. És necessari preinscriure’s a: nitdestels@fusic.org.

La campanya Viu el parc s'estructura en dues vessants, per una banda, els actes centrals, formats enguany pel recital del cicle Poesia als parcs. Lletres i paisatges, la Matinal al parc i la Nit d’estels, dirigides especialment a un públic familiar, i, per una altra, el programa escolar, adreçat als alumnes de 5è de primària de les escoles dels municipis del Parc. Promoguda per l’Àrea de Territori i Sostenibilitat de la Diputació de Barcelona, aquest 2017 se'n celebra el 25è aniversari. Us convidem a veure el vídeo commemoratiu d’aquesta gran efemèride!

compartir

Font de la informació: FUSIC

Categoria: Educació ambiental, Litoral, Educació ambiental, Dia Europeu dels Parcs, Educació ambiental, Viu el parc,