El Parc de la Serralada de Marina impulsa la formació pràctica de futurs professionals en gestió forestal i educació ambiental
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Marina, Educació ambiental, Patrimoni històric i cultural,
Visita de l'alumnat al poblat ibèric de Puig Castellar acompanyats de tècnics del Parc de la Serralada de Marina. Autoria: XPN
Visita de l'alumnat a una de les biblioteques del Parc. Autoria. XPN
L'exposició sobre el Parc de la Serralada de Marina instal·lada a l'ISMAB. Autoria: XPN
El Parc de la Serralada de Marina col·labora, per tercer any consecutiu, amb l’Institut de Sostenibilitat i Medi Ambient de Barcelona per capacitar i formar nous professionals de gestió forestal i medi natural. Aquest projecte pretén enllaçar la formació acadèmica amb la pràctica real, apropant els estudiants al territori i als seus reptes mitjançant la matèria de tècniques d’educació ambiental del Cicle Formatiu de Grau Superior de Gestió Forestal i Medi Natural.
Durant el mes de novembre, dos grups d’alumnes de primer curs d’aquest cicle formatiu han participat en visites formatives al Parc i a diverses biblioteques de municipis del seu entorn. Al Parc, guiats per tècnics i treballadors, van recórrer l’itinerari fins al poblat ibèric de Puig Castellar, on van aprendre sobre la gestió d’un espai natural protegit. La visita es va complementar amb una estada a l’equipament ambiental Ecometròpoli, a Santa Coloma de Gramenet.
Els alumnes també van explorar les biblioteques del territori, acompanyats pels seus directors, per conèixer les seves instal·lacions, funcionament i activitats. Aquest treball inicial servirà com a base per dissenyar projectes d’educació ambiental que, un cop validats, s’inclouran a les activitats de les biblioteques.
Un dels recursos centrals d’aquesta iniciativa és l’exposició del Parc de la Serralada de Marina, instal·lada a l’institut dels alumnes. Formada per deu plafons de fusta natural, l’exposició combina informació divulgativa amb il·lustracions naturalistes creades per Agnès Perelló, que representen la flora i fauna del Parc. També incorpora el personatge de la Marina, una jove laietana del poblat ibèric de les Maleses que connecta el passat històric amb els valors naturals actuals.
Aquest projecte representa una oportunitat única per als futurs professionals de combinar aprenentatge teòric i pràctic, contribuint a sensibilitzar la comunitat sobre la importància de conservar els ecosistemes i promoure activitats respectuoses amb el medi ambient. Els projectes d’educació ambiental desenvolupats pels alumnes es presentaran a les biblioteques del Parc, consolidant aquesta col·laboració com una experiència enriquidora tant per als participants com per als usuaris d’aquests espais culturals.
Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals
Categoria: Marina, Educació ambiental, Patrimoni històric i cultural,