caes

Marina L'exposició itinerant sobre el Parc s'exposa a l'Institut fins al 19 de desembre

El Parc de la Serralada de Marina rep la visita d'alumnes de Gestió forestal i del medi natural de l'Institut Rubió i Tudurí

29/11/2022

​​​​​​​Una seixantena d'alumnes de 1r del Cicle Formatiu de Grau Superior (CFGS) de Gestió forestal i del medi natural de l'Institut Rubió i Tudurí. Escola de Jardineria de Barcelona van visitar el Parc de la Serralada de Marina els dies 22 i 25 de novembre. Amb el guiatge de tècnics i treballadors del Parc, els joves van recórrer l'itinerari senyalitzat fins al poblat ibèric de Puig Castellar, descobrir l'indret i abordar aspectes clau de la gestió d'un espai natural protegit.

Dins de l'assignatura d'educació ambiental van realitzar l'itinerari que s'inicia a l'equipament ambiental Centre d’Educació Ambiental Ecometropoli, a Santa Coloma de Gramenet, fins arribar al poblat ibèric del Puig Castellar. Durant el recorregut de l'itinerari senyalitzat SL-C 141 De Torribera al Puig Castellar, els joves estudiants van analitzar els recursos que té l'espai natural protegit per atendre als visitants així com la seva pàgina web i aplicació mòbil.

Un cop a Puig Castellar, i per cloure la sortida, els grups van ser atesos per una persona de l'equip de manteniment del Parc i pel tècnic d'Ús públic i educació ambiental, que els van oferir explicacions sobre l’indret, la seva història i significació, així com sobre el plafó interpretatiu dedicat a les rapinyaires que hi ha al cim, i van resoldre els dubtes que anaven sorgint.

En el marc també de l’activitat formativa, els temes que l'equip tècnic del Parc i els alumnes van abordar van ser, d’una banda, les característiques i peculiaritats d'aquest espai natural protegit i diferències respecte d’altres, la seva gestió i organigrama i, d’una altra, idees clau de l'ús públic i l'educació ambiental i eines per la interpretació del patrimoni. També es van comentar possibles sortides professionals del seus estudis.

Per completar la descoberta dels elements més rellevants de la flora, fauna, paisatge i patrimoni del Parc per part dels estudiants, del 23 de novembre al 20 de desembre la mostra itinerant "Parc de la Serralada de Marina" s'exposa a l'Institut Rubió i Tudurí.

Equipaments, serveis i programes d'ús públic i educació ambiental al Parc

Activitats i col·laboracions com aquesta posen en relleu la potència com a espai d'aprenentatge i educatiu del Parc per als escolars i resta de la ciutadania, tant de l'àmbit dels municipis de integren l'espai natural protegit com propers.

Com tots els espais naturals de la Xarxa de Parcs Naturals, el Parc de la Serralada de Marina té diversos punts d’informació, un centre de documentació i diversos equipaments pedagògics i culturals, àrees d’esplai i miradors. A més, disposa d'un bon nombre d’itineraris senyalitzats, un programa de passejades guiades, exposicions permanents i itinerants i publicacions divulgatives. També s'hi desenvolupen els programes Viu el parc i Viu el parc a l’escola, Poesia als parcs, Parcs en concert i moltes altres propostes.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Divulgació, Marina, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS, Educació ambiental,