Marina
Més de 700 persones van gaudir de les activitats

Èxit de participació a la Nit d'estels i a la Matinal Viu el parc

$urlFileEntry

Matinal a Sant Jeroni de la Murtra. Autor: Viu el parc

23/03/2018

El cap de setmana del 17 i 18 de març va començar amb força la 17a edició del Viu el parc al Parc de la Serralada de Marina amb una nova edició de la Nit d’estels a Tiana i la Matinal al parc a Sant Jeroni de la Murtra i entorns.

El dissabte 17 a les 20 h va tenir lloc la clàssica Nit d'estels a Tiana. Les inscripcions, limitades a quaranta persones, estaven completes i amb una llarga llista d'espera. La tarda de dissabte va ser plujosa. No va parar de ploure fins a l'hora de començar i, tanmateix, la sala es va omplir amb 37 assistents.

 

Mentre en Ramon Bosque feia la xerrada sobre Orió, la constel·lació i la seva nebulosa, Syrius i el color de les estrelles, el cel s'aclarí i a l'hora de fer l'observació a ull nu, la constel·lació brillava miraculosament i tothom va poder observar el detall de la nebulosa pel telescopi de l'Observatori Astronòmic de Tiana. Tot un èxit!

 

Festa Matinal a Sant Jeroni de la Murtra

 

L'endemà, diumenge 18 de març, Sant Jeroni de la Murtra i els seus entorns van acollir la Matinal al parc. Una festa que, enguany, va tenir com a fil conductor els contes clàssics. Feia un dia esplèndid, i les ganes de primavera van fer que unes 700 persones decidissin apropar-se a viure la festa al parc.

 

Durant tot el matí, les famílies van poder participar en quatre escenaris de contes, setze jocs en gran format, dos espais de maquillatge i un taller de vestits i accessoris, per endinsar-se en els contes tradicionals.

 

De les 10.30 a les 12 h, Carles Cuberes, en un espai recollit i encantador dels jardins de Sant Jeroni de la Murta, va explicar històries acompanyades de música que van meravellar el públic.

 

Finalment, com a cloenda d'un fabulós matí festiu, l'espectacle d'animació musical "Cassoles, olles i cançons" va fer ballar petits i grans.

 

Visites guiades al monestir de Sant Jeroni i als horts de Conreu Sereny

 

Durant tot el matí, a més a més, els assistents, prèvia inscripció, van poder gaudir de visites guiades al claustre del monestir jerònim (fundat l’any 1416 pel mercader barceloní Bertran Nicolau) i als entorns, conreus i horts que l'Associació Conreu Sereny treballa en els espais del monestir.

 

Programa del 17è Viu el parc del Parc de la Serralada de Marina.

compartir

Font de la informació: Viu el parc / FUSIC

Categoria: Educació ambiental, Marina, Educació ambiental, Educació ambiental, Viu el parc,