Marina
L'actuació principal ha estat la realització de desbrossaments manuals

Finalitzats els treballs al Parc de la Serralada de Marina

$urlFileEntry

Actuacions finalitzades. Autor: XPN

22/07/2019

Han acabat en tot l’àmbit de Santa Coloma de Gramenet els treballs forestals d’eliminació de combustible acumulat desprès de l’actuació forestal contra el Tomicus destruens.

Els treballs forestals han consistit principalment en l’eliminació de tot el combustible acumulat al terra després de l’actuació realitzada per la Generalitat de Catalunya respecte a la plaga de Tomicus destruens que està afectant al Parc de la Serralada de Marina.

Després d’aquesta actuació per minimitzar i frenar la propagació d’aquest escarabat, des del Consorci del Parc de la Serralada de Marina, d’una banda, la Diputació de Barcelona, d’una altra, i l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet, es va decidir realitzar aquesta actuació per l'alt risc d’incendi forestal que hi ha a la zona i pel combustible acumulat que va quedar després de l’actuació sanitària.

L’actuació principal ha estat la realització de desbrossaments manuals amb desbrossadora per triturar les branques i la vegetació que van quedar al terra amb l’actuació anterior, la realització d’apilat i cordons de material vegetal mort a les zones mecanitzables, per posteriorment poder entrar amb un tractor amb martells forestals per poder triturar i picar al màxim les restes acumulades i, d’aquesta manera, minimitzar els efectes d’un possible incendi a la zona.

Els treballs han tingut una durada dues setmanes, amb una colla de cinc persones amb xerracs, desbrossadores manuals i tractor de martell forestal.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Paisatge, Biodiversitat, flora, fauna, invertebrats, insectes, hàbitats, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi,