Marina
S'ha actuat sobre un rebrot després de l'actuació principal del 2019

Nova actuació contra el 'Tomicus destruens' a Santa Coloma de Gramenet

$urlFileEntry

Troncs dels pins afectats. Autor: XPN

11/05/2020

L'actuació ha consistit en la tallada i trituració de deu pins pinyers afectats per Tomicus destruens dins la finca de Torre Pallaresa, al terme municipal de Santa Coloma de Gramenet. En aquesta mateixa zona ja s’havia actuat en una àrea de 28 hectàrees el passat hivern-primavera del 2019 gràcies al projecte liderat pel Departament de Boscos de la Generalitat de Catalunya.

En aquella ocasió, es va haver d’executar una àmplia tallada ja que es tractava d’un brot que podria provocar la pràctica pèrdua d’aquesta espècie emblemàtica de la zona mediterrània. Per aquest motiu, aleshores no només es va actuar en finca pública, sinó també en els espais privats contigus.

En els treballs actuals, tot el material vegetal s'ha triturat dins la mateixa finca, inclòs els troncs dels deu arbres mitjançant biotrituradora, de manera que les restes han quedat escampades per la zona en forma d’estella.

Per dur a terme aquesta actuació, s'ha comptat amb un equip de treball que seguint la normativa de seguretat vigent ha estat acompanyat per peons forestals en el suport logístic de l’operació i ha seguit totes les mesures sanitàries i d'higiene obligatòries ateses les circumstàncies que s’estan vivint.

L'empresa encarregada de les tasques ha estat Paisatgisme Melsió amb un cost de 4.253,15 euros.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Marina, Biodiversitat, flora, hàbitats, Recerca i seguiment, Gestió del medi, ODS,