caes

Marina En el marc del pla estratègic de Salut i natura

Personal de l’Hospital Germans Trias i Pujol fa una ruta naturalística per conèixer el Parc de la Serralada de Marina

12/04/2024

Dins del pla estratègic de Salut i natura del Parc de la Serralada de Marina, cada any es realitza, conjuntament amb la Unitat de Prevenció de Riscos de l’Hospital Germans Trias i Pujol, una formació adreçada al personal sanitari. Aquest any s’ha iniciat amb una ruta naturalística.

Amb una primavera esponerosa i una gran participació del personal de l’Hospital de Germans Trias i Pujol, dijous 11 d’abril es va iniciar el cicle formatiu del Programa de Promoció de la Salut al Parc de la Serralada de Marina de l’hospital, amb una ruta naturalística per descobrir algunes fonts i els valors naturals i patrimonials del Parc. L'activitat va estar conduïda per l’expert biòleg Fernando Carceller.

Aquestes activitats pretenen donar formació sobre els beneficis que l’exercici físic té sobre els factors de risc cardiovascular i la millora de la salut mental dins del Programa de Promoció de la Salut per als treballadors de l'Hospital.

Les activitats lúdiques que afavoreixen la pràctica d’exercici físic són una manera d’afavorir no solament la salut física, sinó també la salut mental, alhora que afavoreix la interacció social dels treballadors, millorant la seva integració.

La salut física i mental és un dels objectius cabdals de la Unitat de Prevenció de Riscos de l’Hospital, i és per això que aquesta formació es realitza a fi que els seus treballadors adquireixin habilitats que els ajudin a adquirir hàbits saludables (exercici) com a forma efectiva de promoció de la salut, alhora que ajuda a conèixer l’entorn privilegiat on s’ubica el aquest hospital.

De la mateixa manera, en donar a conèixer aquests indrets, així com la seva fauna i flora2, consciencia molt més el personal sobre el que significa preservar, cuidar i estimar l’espai natural protegit del Parc de la Serralada de Marina.

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Divulgació, Marina, Biodiversitat, Educació ambiental, ODS,