Marina
Fins al 3 de novembre al Museu de Badalona

Les fotografies del volum 'Estels, ermites i esglesioles de la serralada de Marina' s'exposen a Badalona

$urlFileEntry

Detall del cartell de l'exposició. Autor: Museu de Badalona

29/09/2019

L'exposició de fotografies nocturnes 'Estels, ermites i esglesioles de la serralada de Marina' és una visió inèdita del patrimoni religiós, arquitectònic i cultural de la serralada de Marina a través de la mirada artística del fotògraf Mariano Pagès. Visiteu-la fins al 3 de novembre al Museu de Badalona.

Els estels són el fil conductor de les imatges que integren aquesta exposició -realitzades totes durant la nit, sovint en condicions de foscor total-. Les instantànies descobreixen la riquesa patrimonial que acull aquest entorn natural des d'una òptica nova.

Podeu visitar la mostra fotogràfica de Mariano Pagès 'Estels, ermites i esglesioles de la serralada de Marina' fins al 3 de novembre al Museu de Badalona. Per a més informació i horaris, consulteu aquest enllaç.

El llibre, l'origen

L'inici del 2018, us informàvem de l’aparició del volum de fotografies nocturnes Estels, ermites i esglesioles de la serralada de Marina, de Mariano Pagès, en ell, l'autor recull fotografies de prop d’una vintena de temples de Tiana, Sant Fost de Campsentelles, Montcada i Reixac, Santa Coloma de Gramenet i Badalona. Així, hi trobareu imatges de la cartoixa de Santa Maria de Montalegre (Tiana), la parròquia de Sant Cebrià (Tiana), l’ermita de l’Alegria (Tiana), Sant Jeroni de la Murtra (Badalona), Sant Pere de Reixac (Montcada i Reixac), Sant Cebrià de Cabanyes (Sant Fost de Campsentelles) o la Mare de Déu de la Mercè. Torribera (Santa Coloma de Gramenet) a més d'interessants panoràmiques de paisatges nocturns diversos (Barcelona, el Maresme, vall del Besòs, mar Mediterrània...) des de diferents cims que envolten la serra de Marina. El llibre, bilingüe català-castellà, s'ha realitzat amb el patrocini del Consorci de Parc de la Serralada de Marina.

Mariano Pagès és també l’autor d’Estels, ermites i esglesioles del Montseny; Estels, ermites i esglesioles del Montnegre i el Corredor; Estels, ermites i esglesioles de Collserola, Retrats del Montseny i Imatges del romànic del Montseny.

En aquest enllaç trobareu informació sobre totes aquestes publicacions.

compartir

Font de la informació: Museu de Badalona i XPN

Categoria: Llibres, revistes i CD, Educació ambiental, Marina, Educació ambiental,