Montesquiu
Amb la col·laboració del personal del Parc

Arranjament de la bassa de llacunatge al Parc del Castell de Montesquiu

$urlFileEntry

Grup de voluntaris. Autor: Cercle Voluntaris

23/04/2018

El dissabte 21 d’abril, una trentena de voluntaris del Cercle van desplaçar-se fins al Parc del Castell de Montesquiu, on van arreglar la bassa de llacunantge on es recullen les aigües brutes de l’entorn.

Al arribar a la zona d’actuació, Elisenda Guillaumes, directora del Parc, va rebre el grup i va explicar-los el funcionament de la bassa i com, gràcies a l’acció de la grava ajudada per les canyes i els lliris, s’aconseguia depurar les aigües residuals de la zona, deixant-la perfecta perquè tornés a la natura de l’entorn sense deixar cap mena de petjada.

La tasca del dia fou arreglar la zona de drenatge de les tres basses retirant canyes i afegint grava i terra, canviar totes les fustes que envolten cadascuna de les basses i anivellar el terreny del voltant.

Per fer-ho, els voluntaris no van poder tenir millors mestres que l’Albert, en Dani i l’Esteve, membres de manteniment forestal, els quals en tot moment van acompanyar-los i dirigir-los en el treball tècnic necessari per realitzar les tasques.

Un cop enllestida la feina, el grup va gaudir d'una visita al castell de Montesquiu de la mà de la Mònica, la qual va explicar la historia i els secrets del castell amb molta dedicació i simpatia... i va donar també a conèixer els fantasmes de l’audiovisual del Parc!

Aprofitant el bon dia que feia, els voluntaris van dinar als magnífics prats del voltant del castell de Montesquiu gaudint de les vistes i de la bona companyia.

Si voleu conèixer amb més detall la història, essència i activitats d'aquest projecte, us convidem a consultar-ne la pàgina web, pàgina de Facebook, Twitter i Instagram.

compartir

Font de la informació: Cercle de Voluntaris dels Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Montesquiu, Paisatge, Educació ambiental, Cercle de voluntaris, Biodiversitat, Hidrologia, flora, fauna, hàbitats, Educació ambiental, Gestió del medi,