caes

Montesquiu Amb set sortides en diumenge entre setembre i desembre

El Parc del Castell de Montesquiu reprèn el programa de rutes guiades per la vall del Ges, Orís i Bisaura i l'EIN de les serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt

01/09/2023

Amb l’arribada de la tardor, el Parc del Castell de Montesquiu vol aprofitar aquest moment de l’any tan especial a l’entorn natural per descobrir racons singulars de la vall del Ges, Orís i Bisaura i de l’Espai d’Interès Natural serres de Milany-Santa Magdalena i Puigsacalm-Bellmunt. Així, es podrà gaudir de set rutes guiades a l’entorn de temes com l’aigua, els boscos, la història i el patrimoni, els cims i miradors. Totes les sortides es fan en diumenge al matí i cal inscripció prèvia. ​​​​

La distància dels diversos itineraris (veure programa aquí) que es proposen varia entre 6 i 13 km, amb una durada de 3 a 5 hores. Les sortides tenen un preu de 3,5 euros i sempre cal inscripció prèvia, ja que les places són limitades.

El Toll (17 de setembre), el morro del Quer (1 d’octubre), puig Cubell (15 d’octubre), la Farga i l’ermita de Sant Moí (29 d’octubre), el castell de Torelló (12 de novembre), el salt del Molí i la tosca de Degollats (26 de novembre) i els bufadors de Beví (3 de desembre) són les propostes d’aquest segon semestre.

Les rutes recorren el territori a la cerca d’aquells elements més destacats del patrimoni natural i cultural. Boscos, cingles, salts d’aigua, rierols amagats, prats i pastures, fagedes imponents, ermites romàniques, masos i masies, castells històrics, antics molins, baumes, indrets singulars i inspiradors on s’hi respiren segles de vida rural i tradició.

Les caminades sempre són guiades per un guia de muntanya professional amb coneixements sobre el territori en àmbits molt diversos.

Les inscripcions a les rutes guiades es poden fer en aquest enllaç.​​​​​​​

compartir

Font de la informació: Xarxa de Parcs Naturals

Categoria: Educació ambiental, Divulgació, Montesquiu, Educació ambiental, ODS, Educació ambiental,