Montseny
Es va celebrar del 17 al 21 de setembre a València

El Life Tritó Montseny al Congrés de l'Associació Europea de Zoos i Aquaris (EAZA)

$urlFileEntry
09/10/2019

Enguany, la conferència ha tingut lloc al Parc Zoològic Bioparc de València. Del dimarts 17 al dissabte 21 de setembre, experts conservacionistes de tot el món es van reunir en aquesta Conferència Anual de l'EAZA (Associació Europea de Zoos i Aquaris), un dels esdeveniments més importants d'àmbit internacional per a la preservació de la natura.

L'EAZA està formada per més de cent institucions de quaranta-set països d'Europa i Pròxim Orient i des del 1992 exerceix un paper important en la protecció de la natura i la vida salvatge, tant en les institucions que hi pertanyen com també proporcionant finançament i personal especialitzat per a projectes de conservació in situ destinats a protegir les diferents espècies animals i els seus hàbitats.

En el marc d'aquest projecte, en Gerardo García va exposar el tema de la cria en captivitat del tritó del Montseny i els resultats obtinguts en els centres de cria.

Des de l'any 2017, el Zoo de Chester acull la quarta instal·lació en tot el món per promoure la reproducció d’aquesta espècie endèmica, amb seixanta aquaris naturalitzats. D'aquesta manera, el Regne Unit se suma al programa de cria i reproducció del tritó del Montseny, un dels amfibis més amenaçats d’Europa, catalogat com a espècie en perill crític per la Unió Internacional per a la Conservació de la Natura (UICN), i endèmic del Parc Natural i Reserva de la Biosfera del Montseny.

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Biodiversitat, Hidrologia, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Normativa, Planificació i avaluació, Recerca i seguiment, Gestió del medi, Divulgació, Ponències, ODS,