Montseny
A l'Escola de Natura de Parets del Vallès (GRENP)

Bodypaint For Conservation

$urlFileEntry

Bodypainting. Autor: Jaime Culebras

24/10/2019

El dilluns 7 d'octubre, a l'Escola de Natura de Parets del Vallès (GRENP) es van fer dues sessions de bodypainting centrades en el tema de la conservació d’espècies en perill d’extinció.

Francesca Angiolani va ser l’artista d’aquesta iniciativa i les fotografies van anar a càrrec de Jaime Culebras, un reputat fotògraf que es dedica a la fotoconservació i viatja per tot el món fotografiant amfibis i rèptils amb problemes de conservació. Culebras, a més de recollir imatges de tot el procés artístic també va fer una sessió fotogràfica al Centre de Fauna de Torreferrussa.

La jornada es va dividir en dues etapes. A la sessió matinal, es va realitzar la pintura corporal a l’Alba Caballol, companya del GRENP que es va oferir a fer de model. La pintura representava el tritó del Montseny (Calotriton arnoldi). Les marques de la pell simbolitzaven la forma com la sequera podria afectar aquesta espècie en estat crític de conservació.

A la tarda, es va fer la segona sessió de bodypainting, aquest cop amb la Laia Pérez, també del GRENP. En aquest cas, la pintura representava una salamandra (Salamandra salamandra) i les taques vermelles simbolitzaven les afeccions de Bsal, un fong que està atacant greument l’espècie.

Aquesta iniciativa s’inclou dins el projecte "Bodypaint For Conservation", que tracta de conscienciar el públic, a través de l’art del bodypainting, de la problemàtica de les espècies en perill d’extinció.

Si voleu escoltar l’entrevista sobre fotoconservació amb Jaime Culebras i Francesca Angiolani de la mà d’en Daniel Fernández del GRENP, cliqueu aquest enllaç: RAP 107 a Parets del Vallès

compartir

Font de la informació: Life Tritó Montseny

Categoria: Montseny, Biodiversitat, fauna, vertebrats, amfibis, hàbitats, Divulgació, ODS,